- hirdetés -

Minden évben várják a gyerekek a Gepárd Lovas Klub családi napját, idén ráadásul egy bővített programmal készültek a szervezők. Elsőként zenés díjlovaglás várta a látogatókat, majd különböző bemutatók, lovaskocsikázás, ugrálóvár és bohóc várta a gyerekeket és szüleiket a lovardában. A június 3-i rendezvényen a fiatalok testközelből ismerkedhettek meg a lovakkal és kipróbálhatták milyen érzés lóháton ülni.

Három éve alakult a Gepárd Lovas Klub, azóta pedig minden évben megrendezik saját gyermeknapjukat. Eleinte csak lovas programokkal várták a családokat, idén pedig már ugrálóvárral, csillámtetoválással, bohóccal és egyéb szórakoztató elemekkel is készültek.

– A megnyitón elsőként egy zenés díjlovaglást láthatnak az idelátogatók, melynek az a lényege, hogy a lovasaim párban fognak lovagolni és különböző mutatványokat csinálnak a zenére. Ezután folyamatosan követik egymást a bemutatók, lesz lovasíjászat, szabadidomítás, ahol egy póni fog trükköket bemutatni. Egyik nagy kedvenc még a tombola, ahol a fődíj egy egyhetes lovastábor nálunk, de egyéb tárgynyereményeket is hazavihetnek. Tavaly körülbelül 50 gyermek és hozzátartozóik érkeztek, a mai napra is körülbelül ennyi embert várunk – mondta Hegedüs Titanilla a Gepárd Lovas Klub munkatársa, a gyermeknap egyik szervezője.

A gyerekek és szüleik ámulattal nézték a lovas bemutatókat. A póni trükkjei mindenkit elvarázsoltak, Alzubi Fatima és Gepárd ugratásait pedig óriási tapssal jutalmazta a közönség. A fiatal lány egyébként már három éve tanul lovagolni a klubban, elmondása szerint a hely egy remek példa mindenki számára.

– Az első lovasok közé tartozom, végig néztem, ahogy fejlődik a lovarda. Legjobban a fantáziát szeretem. Ez a hely nem olyan, hogy lovagolsz és hazamész, hanem gondozod, ápolod és megismered a lovakat. Ez a gyereknap is egy remek példa, nem sokan csinálnak ilyet a környéken. Egy lehetőséget ad a fiataloknak, hiszen ha azt mondjuk nekik elmegyünk lovagolni, nem gondolnak arra, hogy létezik lovasíjászat, vagy lovastorna. Ez a hobbi nem olcsó, de itt ingyen ki tudják próbálni, és ha tetszik nekik eldöntik, hogy szeretnék-e folytatni – mondta vidáman Fatima, a lovasklub tagja.

A fiatalok sorban álltak, hogy felülhessenek a lovak hátára, és vidáman mosolyogtak, míg szüleik lefényképezték őket. A lovaskocsikázás is nagy sikert aratott, valamint az istállóban a többi lóval is megismerkedhettek a gyerekek. Hegedüs Titanilla elmondta, sok embernek jön meg a kedve a gyermeknap után a lovagláshoz, és ebben az évben nem csak a fiatalok, de a felnőttek is jelentkeztek hozzájuk.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.