- hirdetés -

Gyermeknapi horgászversenyt szervezett a Kinizsi Horgász Egyesület múlt vasárnap a Béke-Homokbánya tónál. A megmérettetésen értékes díjakért pecáztak a kis horgászok.

Huszonöt gyermek, közülük 11 alsó tagozatos és 14 felsős jelentkezett a tó partján a horgászpavilonnál a reggel nyolc órai regisztrációnál. A helyek kisorsolása és elfoglalása után, kilenckor dudaszóra csobbantak vízbe a horgok. A versenyen minden résztvevő egy darab úszós készséget használhatott, a rakós bot használatát és a szúnyoglárva csalit a szervezők nem engedélyezték.

Mint a profiknál, itt is van néhány bot készenlétben (Fotó: Kinizsi HE.)

A szakszerű etetésre hamar megérkeztek a halak is. Előbb az apróbb keszegek jöttek, azután a darabosabb példányok és a balinok is befutottak. A verseny vége fele előfordult egy-egy szakítás is, Úgy tűnt, a finom etetőanyagokat és csalikat valószínűleg a pontyok is megkívánták. A három órás verseny alatt végül mindenkinek sikerült halat fogni. A verseny végi mérlegelés és eredmény összesítés alatt az Élmény étterem pizzái segítségével pótolhatták a fiatal versenyzők az elvesztett energiákat.

Az értékes ajándékokat Pelle Zsolttól, a rendező egyesület titkárától vehették át (Fotó: Kinizsi HE.)

Az eredményhirdetéskor sem láthattunk szomorú arcokat, hisz minden versenyző gyermek kapott ajándékot. A Kinizsi HE. a MOHOSZ-hoz (Magyar Országos Horgász Szövetség) benyújtott sikeres pályázatának köszönhetően a két kategória első három helyezettje értékes horgászbotokkal lett gazdagabb, sőt a KHESZ Ifiklub gyereknapi programjának köszönhetően, a felső tagozatos győztes egyhetes jutalom horgásztáborban vehet részt Békés-Dánfokon.

Eredmények:

Az alsó tagozatosok versenyét a Körösvidéki Sulikupán is eredményesen és ügyesen horgászó Pelle Viola nyerte, 4580 grammos fogásával. A második helyen, 2135 grammal Erős Martin, a harmadikon 1600 grammos fogással Zsoldi Anna végzett.

A felsősök versenyén Kiss Horváth Martin Bendegúz szerezte meg az elsőséget, 5420 grammos fogással. A második helyen 2230 grammal Bánki Horváth Antal Botond, a harmadikon, alig lemaradva, 2055 grammos fogással Balassa János zárta a versenyt.

Ez a szép csuka is ráéhezett a ficánkoló csontira (Fotó: Kinizsi HE.)

Különdíjasok:

A legnagyobb halat, egy 805 grammos csukát, Erős Martin fogta. Legfiatalabb horgász Tamási Janka, a legpechesebb horgász pedig Gyurics Dalibor lett, akinek kilyukadt haltartójából megszökött az összes fogása.

A szervezők ezúton is köszönik valamennyi támogatójuknak az önzetlen segítséget.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.