- hirdetés -

Lenyűgöző lovas programokkal és bemutatókkal várják a családokat június 3-án a Gepárd Lovas Klubban. A családi- és gyermeknapon lesz díjlovas bemutató, kincskeresés, lovaskocsikázás, állatsimogató és rengeteg más program, ami biztosítja a felhőtlen szórakozást. A napot a tombolahúzás zárja, ahol értékes nyeremények találnak majd gazdára.

Zenétől, a gyerekek nevetésétől és a lovak patkójának dobogásától lesz hangos szombaton a Gepárd Lovas Klub. A szervezők már több hete igyekeznek összeállítani a programot, és habár még sok a munka, igyekeznek mindent befejezni, hogy mire odaérnek a gyerekek egy csodálatos napot tölthessenek az állatokkal.

Fotó: Horváth Bence

– Nincs a környéken más hasonló program. Három éve indítottuk el, azóta minden alkalommal egyre többen és többen jöttek hozzánk. Sokan kíváncsiak a lovardára, szeretnék megnézni a lovakat és kipróbálni milyen érzés lóháton ülni – mondta Hegedüs Titanilla, a klub munkatársa – Nagyon szokták szeretni ezt a napot. Tavaly csak lovasprogramokkal készültünk, idén azonban kibővítettük a listát. Lesz zenés, díjlovas bemutató, kincskeresés, lovastorna, lovagoltatás, lovaskocsi, de emellett állatsimogatóval, arcfestéssel, csillámtetoválással, ugrálóvárral is készülünk, valamint egy bohóc is érkezik, aki ajándékokkal és lufihajtogatással készül a gyerekeknek – hangsúlyozta Titanilla.

A klubnak jelenleg 28 lova van, a gyermeknapon ebből 15-öt fognak bemutatni, amelyekkel különböző helyszíneken találkozhatnak. Egy szép pej ló húzza majd a kocsit, de a lovasíjászatnál és a lovastornán is másik paripa várja majd a gyerekeket. Emellett pedig a lovarda nevét adó Gepárddal is megismerkedhetnek, aki már több mint 20 éve a klub tagja.

– Díjugrató bemutatóval is készülünk, ahol a lovarda 15 tanítványa versenyzik majd egymással. Itt lóhátról kerékpárra váltva egy ügyességi pályával zárul a feladatsor. Rengeteg olyan lovunk is van, akik rendkívül barátságosak, őket szabadon is vezethetik majd azok a gyerekek, akik elég bátrak ahhoz, hogy kipróbálják. Sokan megszeretik egyébként ezeket a büszke állatokat, többen annyira, hogy utána a lovastáborunkba is eljönnek – mesélte Titanilla.

A programok között szerepel még zumba, kutyás bemutató, majd a tombolasorsolással zárul a nap, ahol lovas ajándéktárgyakat, lovagló órákat, kedvezményeket, tereplovaglást lehet nyerni. A fődíj pedig egy egyhetes lovastábor a Gepárd Lovas Klubban. A programok délután kettőtől hatig tartanak, megközelíteni pedig a Mező utca felől tudják majd a vendégek a lovas klub bejáratát.

Kiemelt kép: Gepárd Lovas Klub

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.