- hirdetés -

Útfelújítás és munkahelyteremtés – ezekkel a jó hírekkel érkezett Erdős Norbert országgyűlési képviselő Békéssámsonra, ahol a pünkösdi kavalkádot rendezték. Közel 50 millió forint értékben újul meg a település külterületi útjai, valamint elindult egy varroda, ahol családos anyukák számára hoztak létre munkahelyeket.

Igazi majális hangulatban telt a május 28-a Békéssámsonon, ekkor tartották a pünkösdi kavalkádot a piactéren meseszínházzal, gyermekkoncerttel. A kirakodóvásár mellett különböző kreatív programokkal, kézműveskedéssel várták az érdeklődőket.

A programok előtt Erdős Norbert országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelent békéssámsoniakat és beszámolt az elmúlt időszak eredményeiről, jelenleg is zajló fejlesztésekről.

– Több mint ezer méter hosszban, a falu két szélén három szakaszban újulnak meg külterületi utak. Ez a pályázati forma elsősorban a gazdavilág munkáját segíti forma, de mi úgy döntöttünk Annus István polgármesterrel közösen, hogy első körben a falu utcáinak állapotát fejlesztjük, ezt követően jönnek a gazdálkodók – számolt be Erdős Norbert, hozzátéve, hogy erre a célra másfél éve 48 millió forintot nyert Békéssámson.

Fotó: Horváth Bence

Annus István polgármester megköszönte a képviselő segítségét, aki korábban még államtitkárként támogatta a települést a források megszerzésében. Elhangzott, hogy a munkálatok végeztével zúzottköves utak váltják a jelenlegi földutakat.

– Ami még fontosabb, hogy újabb munkahelyeket teremtettünk Békéssámsonon. Büszkék vagyunk arra, hogy a Szefo Zrt., egy varroda itt nálunk nyitott egy üzemet, ahol jelenleg 17 családos anyukának biztosítanak munkalehetőséget. A cél az, hogy szeptemberre ezt a számot 30-40 főre emeljük. Köszönjük Erdős Norbert közbenjárását, számítunk a jövőben is a támogatására, hiszen ilyen fejlesztésekhez további forrásokra is szükség lesz – mondta a településvezető.

Fotó: Horváth Bence

Az olasz piacra gyártó varrodát egy korábbi szolgálati lakásból alakították át. Az új munkahelyekkel jelentős iparűzési adóbevételhez is jut az önkormányzat, illetve növekszik a település megtartó ereje is. Többek között azt is várják ettől a fejlesztéstől, hogy a sámsoniak például nem Hódmezővásárhelyen, hanem helyben vállalnak munkát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.