- hirdetés -

Erdély csodálatos tájaival, nevezetességeivel ismerkedhettek meg az elmúlt napokban a Vörösmarty Mihály Általános Iskola hetedik évfolyamos diákjai.

46 diák és 6 kísérő pedagógus kelt útra május 21-én, hogy egy ötnapos úton vegyenek részt az iskola idei „Határtalanul! HAT-KP-1-2022/1-001012 tanulmányi kirándulás hetedikeseknek” pályázata keretében. A kirándulók a program során Erdély számos látnivalóját felkeresték. Az iskolában évtizedes hagyománnyal rendelkező program célja a tanulók tantárgyi ismereteinek bővítése, magyarságtudatuk erősítése és a táj természeti csodáinak megismerése.

Székelyudvarhelyi szállásuk eléréséig az utazók megálltak Déván, hogy az intézmény tanulói által gyűjtött tartós élelmiszert átadhassák az árvaház lakóinak, valamint Segesváron tanulói előadás segítségével ismerkedtek meg a település és a vár történetével. A parajdi sóbánya, a korondi kirakodóvásár, a szejkefürdői székelykapuk kihagyhatatlan látnivalók, ahogyan a tanösvény a Csigadombon, a berethalmi erőd templom vagy éppen Vajdahunyad vára.

Az orosházi diákok hosszú évekre visszanyúló jó kapcsolatot ápolnak a székelyudvarhelyi Bethlen Gábor Általános Iskola tanulóival. A településen az orosháziak városnézésen vettek részt, de oda sem érkeztek üres kézzel, hiszen olvasnivalókat vittek ajándékba az iskolai könyvtár gyarapítása céljából. Útban a Madarasi Hargitára meghallgatták a helyi idegenvezető történeteit, Szentegyházán pedig a helyi kórusról kaptak információkat.

A gyerekek és kísérőik életre szóló élményekkel gazdagodva tértek haza, melyekről június 1-jén élménybeszámolót tartanak az érdeklődő szülőknek és a hatodik évfolyamos tanulóknak, akik az iskola tervei szerint jövőre hasonló túrán vehetnek majd részt.

Kiemelt kép forrása: Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.