- hirdetés -

Figyelemreméltó kezdeményezés indulásánál lehettünk jelen szombaton, a Klub 120 egyesület Deák Ferenc utcai termében. 4.sz Választókerület Kupa néven indított versenysorozatot az orosházi klub, melyben megszólították a választókerület mind a 27 településének biliárdosait.

Mint megtudtuk, egy jó ötlet nyomán lépett a tettek mezejére Seres Péter, a Klub 120 Biliárd Egyesület titkára és felkereste tervével a 4. számú választókerület országgyűlési képviselőjét, Erdős Norbertet. A tervet hallva a képviselő azonnal az ötlet mellé állt, sőt a versenysorozat fő védnökségét is elvállalta.

Tóth Lajos, az orosházi csapat egyik erőssége továbbjutott az első fordulóból (Fotó: Dancsó József)

– Onnan indult az egész, hogy jó lenne a közeli és távolabbi környéken tovább növelni a bábus, vagy 120-as biliárd népszerűségét. Azt találtuk ki, hogy megszólítjuk Dél-Békés településeinek biliárdosait és egy 4.sz. Választókerület kupa keretében összemérjük tudásunkat. Szerencsére Erdős képviselő úr azonnal pártfogásba vette az ügyet és a felkeresett polgármesterek is pozitívan álltak hozzá. Az eredmény itt látható, megkezdődött a négy elődöntő közül az első. Mindegyik elődöntőben különböző települések képviseletében tizenhat-tizenhat játékos méri össze tudását. Az elődöntők legjobb négy játékosa jut a döntőbe, ahol eldől, ki veheti át Erdős Norberttől a kupát. Mindegyik versenyt Orosházán, a Deák Ferenc utcai termünkben rendezzük – osztotta meg velünk a Klub 120 elnöke, Seres Péter.

A sárga golyó néhány másodperc múlva, három falat érintve találja el hátulról a fehéret és szerez értékes pontokat (Fotó: Dancsó József)

Mint megtudtuk, sajnos vannak olyan települések, ahol már egyáltalán nincs biliárd élet, még az italmérésekben sem, vagy ahol van, ott a játékosok öregedtek ki és már nem vállalták a megmérettetést. Így is örömteli azonban, hogy a 64 fős mezőny összejött és a szervezők reményei szerint az itt szerzett élmények hatására több fiatal figyelmét sikerül sikerül e nagy koncentrációt igénylő, szép sportág felé irányítani.

Az orosházi biliárd egyesület életében fontos időszak következik a választókerületi kupa megrendezésén túl is. A 2022-23-as, országos első osztályú bajnokság a finiséhez érkezett. Mint tudjuk, az orosházi egyesület két csapata is az NB I-ben vitézkedett ebben a bajnokságban. A Klub120 Titánok csapata harmadik helyen végzett csoportjában, így nem jutott a négyes döntőbe. A Klub 120 csapata viszont megnyerte csoportját és nagyon szeretnék, ha a gyomaendrődi, június harmadikai négyes döntőben, három harmadik és két második helyezés után, idén végre sikerülne elhódítaniuk a bajnoki címet.

A 4.sz Választókerület Kupa első elődöntőjéből döntőbe jutott versenyzők: Lackó Zsolt Kunágota, Héjja Sándor Orosháza, Zsíros János Medgyesegyháza, Tóth Lajos Orosháza.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.