- hirdetés -

A krónikus sebkezelés legkorszerűbb módszerével igyekeznek gyógyulást elérni a hamarosan nyíló Sebcentrumban, Orosházán. A rendelőt május 22-én mutatták be a Mediq szakemberei, valamint dr. Alzubi Ali, aki a centrum főorvosaként avatta be a vendégeket a legújabb gyógyítási folyamatokba, melyhez egy európai szintű intelligens sebfedő anyag is rendelkezésükre áll.

Az országban huszonnegyedikként Orosházán a Kórház utca 14. szám alatt nyitotta meg legújabb Sebcentrumát a Mediq Direkt Kft., ahová a krónikus sebbel rendelkező betegeket várják, hogy megoldást nyújtsanak a problémáikra. Dr. Kenéz Csaba, a cég ügyvezetője elmondta, egyre több érintett van az országban, melynek köszönhetően sajnos Magyarország élen jár az amputációk terén.

– Fontos, hogy felkínáljuk ezt a lehetőséget a betegeknek, valamint szociális otthonokkal is kapcsolatban állunk, akiknek szintén igyekszünk megoldást ajánlani. A probléma az, hogy amennyiben ezeket a sebeket elhanyagoljuk az először amputációhoz, majd később halálhoz is vezethet. Ez ellen szeretnénk tenni úgy, hogy az európai és magyar normák szerint elfogadott módon kezeljük a betegeket – hangsúlyozta az ügyvezető.

A rendelő bemutatása során az intelligens kötszert is bemutatták. Ez egy olyan anyaggal van átitatva, amely a sebre helyezve megöli a baktériumokat, valamint felszívja a váladékot. Dr. Alzubi Ali főorvos szerint ezeknek a sebeknek az ellátása mindig komoly problémát okozott, valamint maga a gyógyulás is egy rendkívül hosszú folyamat.

– Az első lépés természetesen mindig a diagnózis felállítása, hiszen az alapbetegség kezelése nélkül nem lehet eredményes a sebkezelés sem. Ez főként a különböző vérkeringési és véralvadási zavarokkal, cukorbetegséggel, pajzsmirigy betegséggel, túlsúllyal küzdő embereknél fordulhat elő, illetve szeroid és kemoterápiás kezelés során. A nem gyógyuló seb azért alakul ki, mert a gyulladás állandósul, amely akadályozza a szövetek újraképződését. Szerencsére, az új intelligens sebfedő anyagoknak köszönhetően a betegség stádiumának megfelelően adhatjuk a kezelést, és érhetünk el akár teljes gyógyulást – emelte ki dr. Alzubi Ali.

Dávid Zoltán polgármester szintén gratulált a főorvosnak a centrum megnyitásához, kiemelte magáért beszél a tény, hogy Orosházán is nyitottak új rendelőt, valamint rendkívül fontos, hogy a betegek már helyben is el tudják érni ezt az európai szintű szolgáltatást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.