- hirdetés -

Vidáné Fazekas Ágnes 1983-ban helyezkedett el első munkahelyén, a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban, ahol azóta is meghatározó szakember. Az immár negyvenéves pályafutása során szinte mindvégig a könyvtárhasználókkal közvetlen kapcsolatban, az olvasószolgálatban és a tájékoztatásban dolgozik. Hivatásának szép befejezése, hogy nyugdíjba vonulása előtt megkapta az Orosháza Közszolgálatáért Díjat.

Ahogy a könyvtárosok világnapján már írtuk, gimnazista korában lépte át először a könyvtár ajtaját Vidáné Fazekas Ágnes. A fiatal lány már akkor is nagyon szeretett olvasni, így kapott az alkalmon, amikor sógornője felajánlotta neki az állást a könyvtárban. Barátságos, érdeklődő személyiségét nagyon kedvelik a könyvtárhasználók, könyvajánlásai sosem okoznak csalódást. Nem csak a kölcsönzés folyamatában vesz részt aktívan, tájékoztat a szolgáltatásokról, az igénybevétel feltételeiről, a könyvtári adatbázisokról. Mindemellett 2021-től az Orosházi Múltidéző honlapját is ő szerkeszti.

– Egy teljesen más témáról beszélgettünk épp a főnökömmel, amikor csakúgy letette elém a borítékot az értesítésről, hogy én kapom a díjat. Kibontottam, de közben még az előző témáról volt szó, aztán fogtam fel, hogy mi van a kezemben. Rákérdeztem, hogy ezt tényleg én kapom? Nagyon meglepődtem – mesélte a könyvtáros hogyan tudta meg, hogy ő lesz a díjazottak egyike a városalapítási ünnepségen.

Elmondása szerint egyáltalán nem számított a díjra, de nagyon jól esett neki. Számára ez egy pozitív visszajelzés arról, hogy jó helyen van és jó szakmát választott negyven évvel ezelőtt. Ágnes azóta is folyamatosan fogadja a gratulációkat az olvasóktól, amely igazán feltölti őt a mindennapokban.

– Nagyon szép ünnepség volt, jó volt ott lenni olyan emberekkel, akikre én is felnézek. Ott állni velük együtt a díjazottak között. Ez egy nagyon szép befejezés, egy lezárás mielőtt nyugdíjba megyek. Ez a díj a negyven év elismerése, a többit pedig megkapom az olvasóktól. Iszonyú sok emléket viszek innen, de utána is jönni fogok, hiszen egy csapat vagyunk. Nem csukom be az ajtót teljesen, mint olvasó, mindig visszajárok majd ide – emelte ki Vidáné Fazekas Ágnes.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.