- hirdetés -

Az Orosházi Oktatási Kerekasztal szerda reggeli ülésének egyik fontos pontja volt, hogy Orosháza elnyerte a Tehetségbarát Önkormányzat címet, amit korábban a Nemzeti Tehetség Központ írt ki. A díjat egy nappal korábban, május 16-án vehette át Budapesten Dávid Zoltán polgármester és dr. Blahó János, a kerekasztal titkára.

– Ezeket a pályázatokat magánszemélyeknek, tehetséges fiataloknak, illetve olyan intézményeknek, önkormányzatoknak írták ki, akik ezeket a célkitűzéseket kiválóan teljesítik. Orosháza városa hat másik önkormányzattal egyetemben kapta meg ezt a kitüntetést. A kiírás elvárása az volt, hogy olyan önkormányzatok pályázhatnak, ahol városi vagy települési szinten olyan tehetségfejlesztés folyik, melyből a gyerekek mindenképpen profitálnak – foglalta össze dr. Blahó János.

Elmondta azt is, hogy a jelenlegi tanévben éppen most zajlik az általános iskolák tehetségprogramjainak értékelése. Jövőre is szeretnének pályázni, hiszen azoknak a műhelyeknek és személyeknek, akik a tehetséggondozásban komoly szerepet vállalnak, lehetőségük nyílik arra, hogy egyéni és közösségi elismeréseket kaphassanak. Az Oktatási Kerekasztal emellett megköti együttműködését a Szegedi Junior Akadémiával is, ami gyakorlatilag a legnagyobb tehetséggondozó program az alföldi régióban.

– Így egy olyan karrierösvényt tudunk felépíteni a gyermekek számára, mellyel ők a diplomáig, illetve azon túl a munka világáig a sikerességet fel is tudják térképezni és el is tudják érni – tette hozzá a kerekasztal titkára.

Az ülés elején Dávid Zoltán polgármester kiemelte, hogy az érdem nem egyedül az önkormányzaté, hanem ugyanúgy a kerekasztal, az intézmények, pedagógusok munkáját dicséri. Megköszönte mindenkinek azt a munkát, amit a gyerekekért eddig végeztek, az óvodai műhelymunkától kezdve az egyetemen zajló programokig.
– Büszke vagyok arra, hogy Orosháza egyike lehet az elismert önkormányzatoknak, a díjjal járó másfél millió forintot is a tehetséggondozásra fogjuk fordítani – nyilatkozta.

Elmondta azt is, hogy a város önkormányzata évek óta támogatja a tehetséggondozást és szeretnék, ha ez a jövőben is így maradna, hiszen a gyermekek jövőjére fordított minden egyes forint megéri és többszörösen megtérül.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.