- hirdetés -

Már a tanuló éveiben is versenyzett Rácz Norbert, az immár négyszeres magyar bajnok fodrász. Ahogy az ezt megelőző évben, idén is Balatonfüreden rendezték a versenyt, ahol Norbert a férfi klasszikus és kreatív kategóriákban indult.

Tizenegy évvel ezelőtt, 2012-ben végezte el a fodrász szakmát az orosházi Rácz Norbert. Nyolcadik osztályos volt, amikor úgy gondolta, hiába van sok hajszobrász, ő a legjobbak közé szeretne tartozni, így már diákéveiben versenyekre járt.

– Mindent szeretek a szakmában, mert gyönyörű, kreatív munkákat lehet készíteni. Úgymond ki tudok bontakozni benne. Nem is munkaként fogom fel igazán. Van az a mondás, hogy „Válassz olyan foglalkozást, amit szeretsz és soha többé nem kell dolgoznod”. Én pontosan így érzek a fodrászattal kapcsolatban – mondta Norbert – Nagyon jó érzés volt megnyerni ezt a versenyt és megkapni a negyedik aranyérmem. Ezzel már négyszeres magyar bajnok lettem – tette hozzá büszkén az ifjú fodrász.

A Balatonfüreden megrendezett versenyen a formát, fazont, tisztaságot, a szín harmonizálását és a vágást értékelte a zsűri. Norbert elmondta, mindez rengeteg gyakorlást igényel, hiszen anélkül a legjobb fodrászok is könnyen elbukhatnak. Emellett a modell arca is fontos szempont lehet, egy karakteres ember könnyebben megfoghatja a zsűri tekintetét. Norbert kedvence a férfi kategória, azon belül bármilyen kihívást elfogad. Az idei versenyen több mint 300 fodrász mérettette meg magát. Az orosházi férfi pedig ezzel a győzelemmel lehetőséget kapott, hogy induljon a szeptemberi világbajnokságon is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.