- hirdetés -

A különböző mesterségeké volt a főszerep május 19-én, csütörtökön az Árpád-kertben. Első alkalommal rendezte a Szakmák utcáját az Orosházi Kossuth Lajos Technikum, Szakközépiskola és Kollégium.

Reggel 8 és 12 óra között várták az odalátogató általános iskolás tanulókat a Kossuth Iskola diákjai. A programon bemutatták a válaszható szakmákat és azok szépségét a fiatalabbak számára.

– Ez az első alkalom, hogy megrendeztük a Szakmák utcáját. Úgy látjuk, hogy a szakmai képzésünk nem csak a városnak, hanem Békés megyének is egy meghatározó része. A rendezvény célja, hogy az általános iskolás, pályaválasztás előtt álló gyerekeknek az iskolán kívül, ebben a környezetben is bemutassuk a különböző szakmákat – mondta Pörneki Attila az Orosházi Kossuth Lajos Technikum és Szakközépiskola igazgatója.

Az eseményen felsorakozott az iskola által oktatott szakmák nagy része. A vendéglátók süteményekkel és koktélokkal kínálták az embereket. A szépészeti részen a fodrásznak tanuló diákok, általános iskolás lányoknak készítettek különböző fonatokat. Ezen kívül a kőműves, a festő, az informatikai ágazatokkal is találkozhattak a gyerekek.

Szilágyi Sándor a Kossuth Iskola informatika szakos tanulója már 2018 óta tanul az intézmény falain belül.

– Azért szeretek idejárni, mert rengeteg lehetőség és nagyon jó oktatás van ebben az iskolában. Mészáros Melinda tanárnővel pedig sok versenyre eljutunk. Ez az alkalom azért jó az általános iskolás diákok számára, mert több tájékoztatást kapnak a szakmákról és arról, hogy az adott végzettséggel hova mehetnek és milyen lehetőségeik vannak – emelte ki Sándor.

Az eseményen résztvevő diákok közül többen kiemelték a vendéglátósok koktéljait, és a hajfonás is nagy sikert aratott a lányok körében. A robotok és a VR szemüveg pedig a fiúkat vonzotta jobban. Voltak, akik az esemény hatására elgondolkodtak rajta, hogy a jövőben kipróbálják magukat valamely szakmában.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.