- hirdetés -

Múlt hétvégén zárult le a magyar bajnokság Dominkó Arnold számára, az ifjú orosházi gokartversenyző pedig az egész évben nyújtott kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően a bajnoki címet is megszerezte. Hátra azonban még mindig nem dőlhet, a szezon ugyanis nem ért véget. November közepén Portugáliában kategóriája világbajnokságán lesz jelenése.

Arnold kategóriájában a mostani volt a magyar bajnokság utolsó versenye, ahol az is kiderült, ki lesz a magyar bajnok, így ki utazhat közülük Portugáliába, a Portimaoban rendezett világbajnokságra. A fiatal orosházi versenyző számára szerencsésen jöttek ki a hétvégi versenyek, hiszen a szezon során nyújtott kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően kényelmes előnyből várhatta a szezonzáró futamokat.

– Sikerült egy olyan pontelőnyt kiautóznom korábban, amiből az következett, hogy hétvégén már szerencsére nem nagyon kellett izgulnom. Így leginkább azzal a céllal vágtam neki, hogy ne zárjanak ki vagy lökjenek ki versenyzés közben, a lényeg az volt, hogy végigmenjek a mostani három versenyen. Az első futam után már eldőlt, hogy megvan a magyar bajnoki cím, de nem szerettem volna hátradőlni, így az újabb célommá az vált, hogy megnyerjem a hétvégét.

Az egész szezonban ugyanis az volt a különleges, hogy a hat darab versenyhétvégéből egyet sem sikerült megnyernem. Futamgyőzelmem volt, illetve a 2-3 helyeket gyűjtöttem, melynek köszönhetően sikerült egy nagyobb pontelőnyt kialakítani a tabella élén. Gyakoriak voltak ugyanis a körbeverések, például a második futamon az addigi éllovas kiesett, ami sokat számított – sorolta az érdekességeket Arnold.

Egy versenyhétvége három futamból áll, az első futamot a harmadik helyen zárta, a másodikat megnyerte, a zárón pedig ismét a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Hátra azonban mér csak azért sem dőlhet mert alig több mint egy hónap múlva rendezik meg a már említett világbajnokságot Portugáliában, november 19. és 26. között szurkolhatunk neki. Mint mondta, az elsődleges célja, hogy az eddigi szezonjához hasonlóan minél jobb teljesítményt hozzon ki magából, a második pedig, hogy jól érezze magát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.