- hirdetés -

Rékasiné Tóth Tímea szerencsésnek mondhatja magát, hiszen hatodikos kora óta tudta, fodrász szeretne lenni. Szépségstúdiójában többféle kezelés elérhető, és elárulta a hajápolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Női, férfi és gyermek fodrászként dolgozik. Foglalkozik hajfestéssel, szőkítéssel, hajszínváltoztatással, melírozási és az újabb festési technikákkal, illetve hajvágással, kontyokkal, és hajfonással, minden mennyiségben. Nyári időszakban nagy divatnak számít a póthajfonás, fodrászatában ez is elérhető. A jövőben szeretne hajhosszabítással és hajdiagnosztikával is foglalkozni.

A fodrászatban többféle kezelés elérhető, mint például fejbőr tisztító kezelés (problémás, korpás ekcémás fejbőr kezelésére illetve fejbőr regenerálására), ultrahangos keratinos hajfeltöltés a sérült, vegyszerrel kezelt hajra (akár 2-3 hónapig érezhető a hajban). Vitaminos olajos kezeléseket is végez, amik festés után vagy nagy kezelések között feltöltik a hajat. A hajhullásra is megoldást tud nyújtani sampon, krém illetve ampulla segítségével.

– Mindenki haja más. Sokak nagyon szerencsések, hiszen alig foglalkoznak a hajukkal mégis csodás hajzuhataggal vannak megáldva, míg mások rengeteg energiával továbbra is csak vágyódnak utána. Úgy gondolom, fogadjuk el a hajunkat a saját adottságaival és abból hozzuk ki a legtöbbet.

Amit érdemes tudni a megfelelő hajápolással kapcsolatban

Tímea elmondta, a helyes hajmosás szerint kétszer samponnal kell alaposan hajat mosni, ezután pakolás kerül a hajvégekre (ha a hajtőre kerül hamarabb zsírosodik). A vizes hajat ne dörzsöljük, inkább itassuk fel a törölközővel a felesleges vizet. Vizes hajjal nem javasolt a lefekvés!

A hajnövesztéshez fontos a hajvágás. 3-4 havonta javasolja a frissítést, ha nem indokolt hamarabb. A haj nem nő gyorsabban csak hosszabbra. Szükségszerű a vágás, hiszen az elvékonyodott sérült rész letörik ezért nem nő. Az állandó hajgumizás, csatolgatás úgyszintén letöri a hajat. Puha anyagból válasszunk lehetőleg gumit, és ne mindig ugyan ott próbáljuk feltűzni.

Hajvégápoló olajat nem csak a vizes, de a száraz haj végeire is vigyük fel kis mennyiségben, ez védi a hajat a továbbroncsolódástól. Szőkített hajnál még fontosabb a rendszeres otthoni ápolása.

A megfelelő hajápolási termékek kiválasztásában kérjük szakember segítségét. Tímea jelenleg Orosházán a Szépségstúdióban dolgozik, ami a Könd u. 53-55 sz. alatt található, a Vásárcsarnokkal szemben.

Fotó: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.