- hirdetés -

Közel két évig tartott a felújítás, mely során a medgyesbodzási Szent István Király Katolikus Templom újult meg. A község polgármestere, Varga Gábor büszkén beszélt a sikeres projektről, mely során nem csak a templom külsején, de a belső részben is történtek változások.

Az egykori polgármesterre, Varga Gáborra emlékeztek a templom átadása előtti misén. Fia, a jelenlegi településvezető meghatottan állt az immár kész épület előtt, mely édesapjának is nagy álma volt.

– Sokan nem hittek benne, hogy sikerülni fog, de a püspök a támogatásáról biztosított bennünket. Nagyon nagy álom jött létre ezzel, boldogok és büszkék vagyunk, hogy sikerült mindezt véghez vinni – mondta beszédében Varga Gábor polgármester – Az egész akkor indult, amikor a templom tetőről lerepült a mutató óra. Nem sokkal utána éppen gyerekek haladtak el a téren, és akkor döntöttünk úgy, hogy itt a vége, el kell kezdeni a felújítást – hangsúlyozta.

A templom átadóünnepségén Kiss- Rigó László, a Szeged-Csongrád Egyházmegyei püspök is beszédet mondott, melyben kiemelte, a templom nem csak a hívők, de az egész település javát szolgálja. A püspök után dr. Rákóczi Attila, a Békés Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója is köszöntötte a megjelenteket, majd Zalai Mihály, a Békés Vármegyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke adta át jókívánságait. A jeles eseményre a község legidősebb lakója, a 103 éves Sódar József is eljött.

A Szent István Király Templom teljes külső homlokzatát felújították, kicserélték a nyílászárókat, valamint mostantól fűtött padok várják bent az ideérkezőket. Az átadó ünnepség végén Kiss-Rigó László püspök megáldotta az épületet, majd a nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadták a megújult templomot.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.