- hirdetés -

A Nagy Gyula Területi Múzeum felújítása után, Erdős Norbert országgyűlési képviselő is megtekintette azt a magas szintű fejlesztést, mely a Magyar Géniusz Programnak és az orosházi önkormányzatnak köszönhető. A képviselőt teljesen lenyűgözték a korszerű tárlatok, valamint az országszinten is egyedülálló Thék Endre emlékterem.

A január 22-i hivatalos átadó után ismét egy rövid ünnepség fogadta a meghívottakat a Nagy Gyula Területi Múzeumban. A január 26-i alkalomra ezúttal Erdős Norbert országgyűlési képviselő is ellátogatott, hogy megnézze, mekkora változáson esett át az intézmény.

– A múltunkat megismerni a jövőnk alapja. Mi orosháziak Thék Endrére vagyunk a legbüszkébbek, ezért mindenkit invitálok, hogy jöjjön e,l és nézze meg Orosháza díszpolgárának emlékszobáját, ahol a régi és a modern találkozik egymással. Mindez teljesen új, és habár a pályázat alapvetően az eddigiek felújítására szolgált, úgy gondolom a vezetőség jól tette, hogy vitt bele egy kis csavart. Ez az emlékszoba megállja a helyét bárhol az országban és bárhol Európában – emelte ki Erdős Norbert.

Józó Tamásné, a Nagy Gyula Területi Múzeum igazgatója az ünnepség előtt röviden mesélt Thék Endre életéről az országgyűlési képviselőnek, valamint Dávid Zoltán polgármesternek. Az emlékszobában rengeteg dokumentum és tárgy mesél a múltról, a képviselő pedig kiemelte, ő is rengeteget tanult ezen a napon. Az orosháziak előtt a múzeum január 27-én, délelőtt 11 órakor nyitja meg kapuját. A nagy érdeklődésre való tekintettel pedig egészen 18 óráig nyitva is tartanak majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.