- hirdetés -

Összesen 350 diák jutott a fekvenyomás Diákolimpia országos döntőjébe. A márciusi elődöntők alapján az Eötvös József Katolikus Általános Iskolából hét lány és ö fiú kapott lehetőséget, hogy megmutassa mit tud.

A Diákolimpia döntőjében összesen három lehetősége volt a tanulóknak, hogy az eltervezett legnagyobb súly nyomását szabályosan teljesítsék. Az iskola, a Facebook oldalán kiemelte, ebben az esetben a taktika volt a főszereplő. Figyelembe vették az ellenfelek teljesítményét, majd nem egyszer módosították fekvenyomás közben a súlyokat, hogy új egyéni csúcsot döntve minél jobb helyezést érjenek el a május 6-án és 7-én rendezett versenyen.

A felkészülést januárban kezdték el, azóta pedig szinte minden nap gyakoroltak, edzéseket tartottak, hogy erőben és technikában is minél többet fejlődjön a csapat. A sikert az előkelő helyezések mellett az is bizonyítja, hogy szabálytalan végrehajtás miatt csekély pontot vontak le az iskola versenyzőitől annak ellenére, hogy az év elején alakultak. Az iskola kiemelte, volt ugyan csalódás, de a csapat így is messze meghaladta a várt teljesítményt. Felkészítő tanáruk, Gönci Tibor hozzátette, a csapat két napon mutatott testi, lelki és mentális erejének közvetlen megtapasztalása egészen megdöbbentő, egyben felemelő érzés is volt, méltán lehetnek büszkék mindannyiukra.

Eredmények:

Lányok egyéni:

Lupsa Bianka Noémi 2. helyezett

Nagy Fruzsina 2. helyezett

Musztafa Lara Krisztina 2. helyezett

Dani Lilla Petra 3. helyezett

Paulik Flóra 4. helyezett

Birkás Veronika 6. helyezett

Albert Noémi 6. helyezett

A lányok csapatban országos harmadik helyezést értek el.

Fiúk egyéni:

Boldizsár Krisztián János 1. helyezett

Bokros Dominik 1. helyezett

Rácz Ábel 2. helyezett

Tóth Vajk Nimród 3. helyezett

Ambrus Máté 4. helyezett

Keresztes Kornél 5. helyezett

Ambrus Bence 6. helyezett

Aracsi Milán 6. helyezett

A két egyéni győzelem mellett a fiúk csapatban is megszerezték az országos 1. helyet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.