- hirdetés -

Országosan több mint 72 ezer diák kezdte el ma délelőtt az írásbeli magyar érettségit. A Táncsics Mihály Gimnáziumban idén 156-an teszik le a vizsgát, ebből négy tanuló emelt szinten bizonyít tudásáról.

A magyar írásbeli vizsgával indult az érettségi időszak. Május 8-án délelőtt a Táncsics Mihály Gimnázium diákjai is izgatottan léptek be az iskola ajtaján. Misinszkiné Szőke Nóra intézményvezető-helyettes elmondta, a gimnáziumban idén 152 tanuló teszi le a vizsgát középszinten.

– Összesen 156 diákunk érettségizik idén magyar nyelv és irodalomból, ebből négy tanuló emelt szinten vizsgázik éppen Békéscsabán. Az elkövetkezendő napokban jön a matematika, a történelem, az angol, majd a kisebb tantárgyak. Több emelt szintű érettségi vizsga is lesz az iskolában, ezekre általában a környező városokból is érkeznek. Úgy érzem a diákjaink a helyzethez mérten nyugodtak voltak, felkészültek. Nagyon remélem, hogy rendben lesz minden – hangsúlyozta az intézményvezető-helyettes.

A Táncsics diákjai a zsibongóban kifüggesztett papíron olvashatták el a terembeosztást, a vizsga előtt fél órával már mindenki a helyén ült. A kikapcsolt telefonokat és táskákat még a belépésbél leadták a felügyelő tanároknak, majd az érettségivel kapcsolatos legfontosabb információk ismertetése után 9 órakor megkapták a feladatlapot, és nekiláttak a munkának. A vizsga első részében egy szövegértési és egy szövegalkotási feladattal találkoznak, majd egy mű értelmező bemutatása és egy összehasonlító elemzés közül választhatnak a diákok. A kijavított feladatlapokat június 5-én tekinthetik majd meg.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.