- hirdetés -

Az 1990-es évek elején rendezték meg először a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában a Madarak és fák napját, az évek során pedig hagyománnyá és városi rendezvénnyé nőtte ki magát a kezdeményezés. Május 5-én az iskolában és az udvaron számos érdekes programlehetőség, előadás és még egy kutyaszépségverseny várt a diákokra, érdeklődőkre.

Idén sem maradhatott el a Vörösmarty Mihály Általános Iskola egyik legnagyobb hagyományokra visszatekintő programja, a Madarak és fák napja, a mostani már a 33. alkalom volt.

Tompa Lajos, az iskola pedagógusa és a rendezvény szervezője elmondta, hogy a célok változatlanok: a természetvédelem, az állatok és a növények szeretete. Ilyenkor egymást követik az osztályok közötti természetismerettel kapcsolatos játékot, vetélkedők, de csapatversenyeket is szoktak szervezni.

– És már nemcsak a saját iskolánk, hanem a többi intézmény, a szülők, érdeklődők bevonásával szervezzük. Van akadályversenyünk, kiállításunk, kézműves standok, sok-sok barátunk tart előadást – sorolta.

A diákok is érdeklődve jártak körbe az iskolában a délelőtt folyamán. Egyikük Sárközi Gabriella már a nyolcadik Madarak és fák programján vett részt.
– Rengeteg előadás van, amelyek mindig nagyon jók és érdekesek. A kedvenc részem pedig a kutyás bemutató, mindig nagyon szép kutyákkal találkozunk ilyenkor, idén pedig én is elhoztam a kedvencemet – mesélte lelkesen.

A program egyik legkedveltebb pontja, a Gabriella által is említett kutyaszépségverseny is a kezdeti hagyományokra tekint vissza, a gyerekek ilyenkor mindig elhozzák házi kedvenceiket, hogy egy nagyjából egyórás program keretében megmutassák őket diáktársaiknak, majd a szavazást követően több kategóriában is győztest hirdessenek.

Idén többek között tacskót, mopszot, corgit, kaukázusi juhászkutyát, magyar vizslát, labradort vagy éppen az Egyik kopó, másik eb című filmből is ismert bordeaux-i dogot is megcsodálhatták és megsimogathatták a gyerekek. A kistestűek kategóriájában egy törpespicc, a nagytestűek között pedig egy még növésben lévő németjuhász kutya bizonyult a legszebbnek, de a keverék kutyák kategóriájában is hirdettek versenyt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.