- hirdetés -

Kilenc páros részvételével zajlott szombaton a Tó utcai teniszpályán az Orosháza Városi Tenisz Klub hagyományos, szezon eleji teniszversenye.

A jó hangulatú rendezvényen a Tó utcai létesítmény mindhárom pályáján zajlottak párhuzamosan a küzdelmek, a résztvevő kilenc párost a szokásoknak megfelelően ezúttal is A- és B ligákra, azaz az igazolt versenyzők és a nem igazoltak küzdelmeire osztották be.

– Körmérkőzéses rendszerben játsszunk páros küzdelmeket. A felkészülés mellett ilyenkor mindig elsődleges szempont a jó hangulat is, amit a mérkőzések közben szendvicsek, frissítők, a rendezvény végén pedig bográcsgulyás biztosít – ismertette a részleteket az Orosháza Városi Tenisz Klub vezetőedzője, egyben a rendezvény szervezője, Németh István.

A vezetőedző azt is elmondta, hogy idén is szeretnének egy csapatot elindítani az OB3-as bajnokság küzdelmei során, melynek elsődleges célja, hogy a fiatalabb játékosok is szokták ezeket a körülményeket és legyen minőségi versenyzési lehetőségük az egyéni játék mellett csapatban is.

Kilenc páros részvételével zajlott a szezonnyitó torna (Fotó: Bojtor Zalán)

– Ez most tulajdonképpen Fejes Ádámról, Farkas Martinról és Szilasi Dávidról szól, hogy fejlődjenek, egyre jobbak legyenek. Ádám jelenleg bent van a top100-ban a felnőtt ranglistán, a 83. jelenleg. Tőle sokat várunk, előző nap a megyei diákolimpián is meggyőző fölénnyel győzött le mindenkit a saját korosztályában. Mellette pedig mi, a csapat idősebb, tapasztaltabb játékosai is igyekszünk odatenni magunkat.

Olyan tervünk nincs és reálisan nézve nem is lehet, hogy az OB2-be jussunk, hiszen az a bajnokság nagyon sokat erősödött, rengeteg ottani csapat igazolt ITF-ranglistás versenyzőket. Az OB3-as szereplés, a jó hangulat és a fiatalok fejlesztése tehát a cél – foglalta össze.

Egyéni versenyek terén fontos erőpróba lesz az országos diákolimpia, amit május végén rendeznek majd, valamint a korosztályos országos bajnokság augusztusban, amit júniusi vidékbajnokság előz majd meg. Céljuk tehát az, hogy minél több versenyzőjük kvalifikálhassa magát az országos rendezvényre, így a következő napok és a hetek, az edzések és a felkészülés jegyében telnek.

Részletes eredmények:
Férfi igazoltak:
1. Hotorán Gergely – Bagosi Zsolt
2. Rétes Zoltán – Fejes Ádám
3. Dr. Szula Attila – Mecséry Lajos
4. Németh István – Szilasi Dávid.
Vegyes amatőr:
1. Bolla Zsolt – Juhos Tamás
2. Berecz Kata – Major Hajnalka
3. Jankov István – Farkas Máté
4. Fekete Domonkos – Csiszár Csaba
5. Deli Szelina – Pentz Fanni

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.