- hirdetés -

Szőke Szonja jövőre Budapestre teszi át a székhelyét, az élvonalbeli MTK játékosa lesz az orosházi születésű hálóőr.

A közösségi oldalán jelentette be a fővárosi alakulat, hogy a következő szezonban az NB I/B-s Oxxo Energy Orosháza második számú kapusát igazolja le.

Miután Suba Sára a nyártól Németországban folytatja a pályafutását. így a vezetőségnek Győri Barbara mellé poszttársat kellett keresni. A szakemberek az utánpótlás-válogatott, Szőke Szonja mellett tették le a voksukat, aki két évre szóló szerződést kötött klubunkkal – áll az MTK Budapest közleményében.

Az MTK Budapestnél az a Vágó Attila lesz az edzője, aki néhány évvel ezelőtt még az orosházi kispadon ült. Leendő csapattársai közül Román Dorina szintén eltöltött két évet az ONKC kötelékében.

A fiatal hálóőr így kommentálta az eligazolását.

Szőke Szonja orosházi, itt ismerkedett meg a kézilabdával, ezt követően megfordult a váci Dunakanyar Akadémián is. Az előző szezonban tért vissza szülővárosába, ahol előbb az ifjúsági csapatban kapott szerepet, ebben az idényben pedig már a felnőttben is számítottak rá.

Saját korosztályában, az U19-es I. osztályban vezeti a kapusok rangsorát. Az NB I/B-ben csak epizódszerep jutott számára, mivel a gárda első számú kapusa, Bálint Anna szintén kiváló teljesítményt nyújt a szezonban. A 18 éves, Szőke Szonja nem is olyan régen a junior válogatottban is bemutatkozott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.