- hirdetés -

A feljutásért küzdő, harmadik helyezett Érd csapatát fogadták női kézilabdázóink szombat este az Eötvös csarnokban.

A vendég csapat számára élet-halál kérdése volt az orosházi találkozó. Ha itt kikapnak, messze kerülhetnek a feljutásról szőtt álmok.

Elhibázott hazai támadással kezdődött a mérkőzés, az ellentámadásból pedig Háfra Luca szerzett vezetést. Érződött az akarás a hazaiak részéről, de ez többször a befejezéseknél elkövetett hibákat eredményezett. Gerháth lövéseivel lépett el az Érd. Kemény védekezések és nagy küzdelem jellemezte a mérkőzést és a hazai csapatnak kellett futnia az eredmény után. Támadásban többször lehetett némi tanácstalanságot érezni az orosházi csapat játékában. A hazai hibák miatt nem volt szorosabb a mérkőzés. A félidő hajrájában aztán zárkózott az orosházi alakulat. A 25. percben Simics Judit időkéréssel szerette volna az addigi mederbe terelni a meccset. A jó hazai védekezésnek és Bálint Anna bravúrjainak köszönhetően csak egy gól volt közte a szünetben (12-13).

A hazai együttes egyik legjobbja – Bálint és Zavaczki mellett – most is Kenyeres Barbara volt (Fotó: Nagy Kristóf)

A második játékrész vendég találattal kezdődött, amire Ludvig Krisztina azonnal válaszolt, sőt a 33. percben Baráth Berta hetesével egyenlíteni is tudott a hazai alakulat. Sokáig billegett a döntetlen körüli álláson a két csapat, a vendéglátók valahogy nem tudták a vezetést átvenni. Ez csak a 47. percben, Zavaczki góljával sikerült, sajnos először és utoljára a mérkőzésen. A vezető találat után két perccel már újra kétgólos vendég vezetést regisztrálhattunk. Az 50. percben Morva Zoltán időkéréssel próbálta felrázni a tanítványokat, egyúttal kizökkenteni a ritmusból az ellenfelet. Sajnos nem sok sikerrel. Bár Bálint Anna több bravúrt is bemutatott az orosházi kapuban, négy perccel a vége előtt háromgólos vendég vezetés állt a táblán. Fogyni látszott a gőz a hazai csapatnál, míg az ellenfél jó játékosokkal frissíthetett. A véghajrára kettőre zárkóztak Kenyeres Barbiék, de a befejezésekbe újra hibák csúsztak. Kapufa, eladott labda. A vendégek a végére újra beállították a legnagyobb különbséget és 28-24-re nyertek.

Morva Zoltán: Sajnos a végére elfogytunk kissé. Mikula Dóri hiánya a végén érződött igazán, az ellenfél kispadja viszont hosszú volt. A befejezéseknél kicsit jobb koncentrációval még így is meg lehetett volna ez a meccs, de nem így alakult. A harci szellem meg volt, a pontosság nem mindig, de így is nagy csatára kényszerítettük az Érdet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.