- hirdetés -

Több mint kétszáz védéssel a második helyen áll a kapusok rangsorában az Oxxo Energy Orosháza hálóőre, Bálint Anna. A női kézilabdacsapat nem csak a kapuban, hanem a védekezésben a legjobbak között található.

Üde színfoltja az Oxxo Energy Orosháza az idei NB I/B-s kiírásnak. Ráadásul ezt sokkal erősebb mezőnyben mondhatja el magáról az ONKC, hiszen a keleti és nyugati csoportok összevonásával a korábbinál is komolyabb erőpróbának számítanak a másodosztály küzdelmei.

Az együttesnek jelenleg tizenkét győzelem, négy döntetlen és nyolc vereség áll a neve mellett, ez 28 pontot és a 15 csapatos bajnokság ötödik helyét jelenti. Igazi kétarcú gárda az ONKC, hiszen hazai pályán az olyan élcsapatoktól, mint a Vasas, az Eger, a Szombathely vagy a Kozármisleny pontot, pontokat rabolt. Ezzel ellentétben meglepő vereségeket is szenvedtek Vörös Bettináék, például a feljutó Pécs és Debrecen ellen.

Morva Zoltán még a szezon előtt úgy fogalmazott, hogy a kézilabda alapja a kemény védekezés, erre építi a csapat taktikáját. Ez a szemlélet meghozta a gyümölcsét, olyannyira, hogy – a Kozármisleny után – átlagosan a második legkevesebb gólt kapja a mezőnyben az Orosháza, amiben nagy szerepe van az idei kapusteljesítménynek is.

Fotó: Horváth Bence

Marton Richárd kapusedző minden bizonnyal jó munkát végez az orosházi kapusokkal, ennek egyik bizonyítéka, hogy Szőke Szonja az ifi bajnokságban remekel, illetve a magyar ifjúsági válogatottban is bemutatkozhatott. Az első számú hálóőr, Bálint Anna szintén stabil és jó teljesítményre képes, ezért is áll jelenleg a másodosztály kapusrangsorában a második helyen. A hivatalos statisztikák szerint 648 lövésből 214 alkalommal hárított, ez pedig 33 százalékos teljesítményt jelent.

– Jó az összhang a védekezéssel, a lányok sokat segítenek abban, hogy eredményes lehessek a kapuban – így kommentálta idei teljesítményét a székelyudvarhelyi születésű fiatal hálóőr a klub Instagram oldalán közzétett videóban.

Jól teljesít Bálint Anna ebben a szezonban (Fotó: Horváth Bence)

Bálint Anna idén tíz alkalommal hárított büntetőt, ezek közül az egyik legemlékezetesebb a hazai Tempo elleni volt. Az időntúli védése pontot ért a csapatnak, ami szintén hozzájárult ahhoz, hogy megvalósuljon a klub célkitűzése, miszerint a középmezőny első felében végezzen. Ezt jó eséllyel már teljesítette is az ONKC.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.