- hirdetés -

Válogatott meghívót kapott az orosházi női kézilabdacsapat tehetséges hálóőre. Szőke Szonja egész héten a magyar junior leány kézilabda-válogatottal készül, ahol az edzések mellett mérkőzések is várnak rá.

Ez a hét a válogatott felkészülésé a hazai női kézilabdában. A felnőtt nemzeti együttes mellett a korosztályos csapatok is edzőtáborba vonultak. Az utanpotlassport.hu beszámolója szerint a Szilágyi Zoltán szövetségi edző által vezetett együttesnek az idei célversenye a július 6-án kezdődő junior Európa-bajnokság lesz, amit Romániában rendeznek. A junior csapat addig többször is találkozik majd, a felkészülés első 2023-as állomása pedig hétfőn kezdődött Siófokon.

A keretbe ezúttal meghívót kapott az Orosházi NKC fiatal hálóőre, Szőke Szonja is. A tehetséges sportoló jelenleg az első osztályú ifjúsági bajnokságban vezeti a kapusok rangsorát, de az NB II dél-keleti csoportjának is az egyik legjobbja. Szőke Szonja az Oxxo Energy Orosháza NB I/B-s keretének is tagja, múlt szombaton például egy nagyon fontos hetesvédéssel vette ki a részét a listavezető Vasas elleni sikerből.

Az orosházi klub úgy kommentálta a válogatott meghívó érkezését, hogy ez elismerése a sportoló kiváló teljesítményének, egyúttal jó visszajelzés, hogy az egyesületnél kiváló szakemberek foglalkoznak a gyerekekkel. Szőke Szonja elmondta, hogy kiváló körülmények között készülhetnek. Jól érzi magát Siófokon, ahol hasznos edzések mellett, a társak is jól kijön. – Igazi élmény, hogy itt lehetek – foglalta össze röviden a hálóőr.

Kiderült, hogy szerdáig a labdás edzéseken és az erőfejlesztésen lesz a hangsúly, csütörtöktől pedig felkészülési torna kezdődik, ahol a magyar lányok mellett érkezik a spanyol, a német és a román válogatott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.