- hirdetés -

Műfüves pályát avattak április 22-én a Battonyai Testgyakorlók Köre szervezésében. Évtizedek óta nem volt ilyen jelentőségű beruházás a település sportéletében, amely a gyermekek egészségesebb életmódját is jelenti. Erdős Norbert országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy a TAO-t felajánló vállalkozókkal azon dolgoznak, hogy a fiatal generáció egészséges, sportot szerető felnőttekké váljanak.

Mákos Árpád, a Battonyai TK elnökségi tagja köszöntőjében elmondta, hogy az elmúlt három évben sok nehézséggel kellett megküzdeni. Hozzátette, hogy a TAO-források nem korlátlanok, melyekből Battonya 12-14 millió forintra jogosult, ám ehhez képest az utóbbi mintegy 2,5 évben infrastrukturális és egyéb beruházásokra összességében több mint 100 millió forintot sikerült a településre vinni. Ez köszönhető a Magyar Labdarúgó-szövetségnek, és azon támogatóknak, akik a források megszerzésében segítkeznek, így Erdős Norbertnek.

Mákos Árpád megosztotta azt is, hogy két évvel ezelőtt Békés vármegyének biztosítottak egy visszamaradt, több mint száz milliós TAO-keretet. Végül a Battonyai Labdarúgó Egyesületnek köszönhetően az összegből 30 millió forintot település kapott meg. Ezt egészítették ki többen annak érdekében, hogy a műfüves pálya megépülhessen. Köztük dr. Karsai József kutatómérnök is, aki az utolsó hiányzó nagyobb összeget utalta el a cél megvalósításáért. Ezért döntött úgy a battonyai képviselő-testület, hogy róla nevezik el az új sportcentrumot.

Dél-Békés országgyűlési képviselője mindenek előtt arról beszélt, hogy köszönet illeti azokat, akik kitalálták, hogy dr. Karsai József, kutatómérnökről legyen elnevezve az új létesítmény. Beszélt arról is, hogy a TAO-rendszert sok támadás éri, de ennek köszönhetően számtalan fejlesztés valósult meg Battonyán.

– Ilyen többek között az önjáró öntözőkocsi-, a fűnyíró traktor-, és a pályakarbantartó gép beszerzése, informatikai beruházás, egy 9 fős kisbusz, öltözői berendezések, labdafogó háló, valamint tartóoszlopok vásárlása, most pedig a műfüves pálya megépítése, ami hamarosan világítást is kap. Köszönjük azoknak a vállalkozóknak is, akik tesznek azért, – magam is ezért dolgozom – hogy a fiatalok egészségesek legyenek, jól érezzék magukat és közösséget hozzanak létre és legyen belőlük egy ifjú új generáció itt Battonyán – fogalmazott Erdős Norbert.

Dr. Karsai József arról beszélt, hogy a sport számára az egészséget jelenti, amivel az emberek megtakaríthatnak, hiszen nem kell vizsgálatokra, gyógyszerekre költeni. Hálás azért, hogy még életében elneveznek róla egy létesítményt, kiemelte, hogy eddig is fontos volt számára Battonya és a település előremenetelét segíti a jövőben is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.