- hirdetés -

Zenés és táncos produkciók várták az embereket szombat délután az Árpád-kertben. A településalapítási hét programjaként Városnapi Ramazurit szervezett a Petőfi Művelődési Központ. Bemutatkoztak a város különböző tánccsoportjai, majd az orosházi nagyközönség előtt is debütált a Táncsics Band.

Rengeteg ember érkezett április 22-én az Árpád-kertbe, hogy családdal és barátokkal egy hangulatos délutánt töltsenek el a tavaszi jó időben. Mikli Hanna, a Petőfi Művelődési Központ munkatársa elmondta, már második alkalommal rendezik meg ezt az eseményt.

– Tavaly nagy sikernek örvendett, szerencsére azt látjuk, hogy idén is sok embert érdekelt. A rendezvény a városalapítási hét keretén belül valósult meg, amely keretein belül már kiállítás megnyitókkal, térzene koncerttel kedveskedtünk az orosháziaknak. Igyekeztünk a kisgyermekes családokat is megszólítani, valamint fontos volt számunkra, hogy a művelődési központ művészeti csoportjait is be tudjuk mutatni – hangsúlyozta Mikli Hanna.

A Harangos Néptáncegyüttes egy közös táncra is invitálta a jelenlévőket, majd utánuk a Candy Dance Crew, valamint az Orosházi Mazsorett és Táncsport Egyesület is színvonalas előadásokkal készült. Ezután az orosházi nagyközönség előtt először a Táncsics Band is bemutatkozott, akik ismert dalokkal szórakoztatták az érdeklődőket.

A produkciók mellett kirakodóvásár is várta az idelátogatókat, ahol a helyi termelők portékáiból, valamint játékok és édességek közül választhattak. A gyerekeknek egy kis játszósarokkal is készültek, valamint volt lufihajtogatás, csillámtetoválás, és óriási buborékokat is készíthettek. Mikli Hanna kiemelte, a szervezőkkel azt vették észre, hogy az emberek szeretik ezt a rendezvényt, szombaton pedig az időjárás is kegyes volt hozzájuk, és igazi tavaszi időben kapcsolódhattak ki az orosházi lakosok.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.