- hirdetés -

Az Oros-haza Baráti Kör hagyományos városismereti vetélkedőjével csatlakozott a településalapítási rendezvénysorozathoz. Idén 15. alkalommal érkeztek az iskolák csapatai a Petőfi Művelődési Központ elé, hogy a város öt pontján Orosházához kötődő feladatokat oldjanak meg.

Minden iskolából három korcsoportban várták a versenyzőket április 22-én délelőtt az Oros-haza Baráti Kör tagjai. Kálmán László az egyesület elnöke elmondta, kicsit ők is születésnapot ünnepelnek, hiszen 16 évvel ezelőtt egy városismereti vetélkedő kapcsán hívták életre ezt a csapatot.

– A város öt pontján zajlik a vetélkedő, ahol tárgyi tudásra is szükség van, de mi is plusz információkkal szolgálunk a diákoknak, hogy erősítsük a közösség és a város iránti szeretetüket. Minden évben vannak olyan csapatok, akik már előző alkalmak során is részt vettek a versenyen, ez idén sincsen másképp. Körülbelül 70 diák érkezett ma hozzánk, akik igazi lelkesedéssel vetik bele magukat a feladatokba. Fontos, hogy ez nemcsak egy száraz helytörténeti vetélkedő, hanem a velünk élő Orosházáról is szól, a köztünk lévő értékekről és a város nagyjairól – mondta a verseny előtt Kálmán László.

A diákok 5-6., 7-8. osztály, valamint gimnazista korcsoportokban versenyeztek. A Petőfi Művelődési Központnál már a verseny kezdete előtt rengetegen várakoztak. A Vörösmarty iskola 5. és 7. osztályos csapata elmondta, felkészültek a versenyre, sokat olvastak, valamit az oroshaza.hu weboldaláról is gyűjtöttek információkat. A Veni, vidi, vici csapat tagjai közül Dávid Hanna elmondta, ő legjobban a szobrokat szereti a városban, hiszen amellett, hogy szépek rengeteg mindent meg tudhatunk belőlük a múltról és a régi emberekről.

A menetlevelek kiosztása után el is indult a verseny. A diákok izgatottan mentek helyszínről helyszínre. Kálmán László kiemelte, habár a vetélkedő nem időre megy, de a versenyszellem mindig hajtja a gyerekeket, ami ezúttal is igaznak bizonyult.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.