- hirdetés -

A Táncsics Mihály Gimnázium a héten ünnepi programsorozatot szervezett a gimnáziumi képzés elindulásának 90. évfordulója alkalmából. Ennek egyik legfontosabb eseménye az április 21-én, a Petőfi Művelődési Központban megtartott gálaest volt, ahol a gimnázium 6 jelentős művészi pályát befutott vendége mesélt életéről a közönségnek és adott elő egy kisebb produkciót.

Nagyon sokat készült a Táncsics Mihály Gimnázium az elmúlt napokat is meghatározó, a gimnáziumi képzés 90. évfordulója alkalmából szervezett programsorozatra. Ennek egyik tetőpontja volt a csütörtökön rendezett ünnepi díszközgyűlés a Petőfi Művelődési Központban.

– Én azt gondolom és a visszajelzések alapján is mondhatom, hogy egy nagyon szép, méltó ünnepséget láthattunk, méltó a gimnázium múltjához, jelenéhez és nevéhez. Köszönjük azoknak, akik vállalták a fellépést vagy megosztották az élményeiket a közönséggel, mert úgy gondolom, hogy mi magunk is ezekből az üzenetekből, emlékekből merítkezhetünk – értékelt Árusné Erős Krisztina, az intézmény igazgatója.

Pénteken pedig önfeledt szórakozással folytatódott az eseménysorozat a Petőfi Művelődési Központ színháztermében. A gimnázium gálaműsora során olyan kiváló művészekkel találkozhatott a közönség, akiknek az életében fontos szerepet játszott Orosháza vagy éppen egykori alma materük. Ők örömmel idézték fel újra a régi szép táncsicsos időket az est műsorvezetőivel, Oroveczné Egervári Zsuzsannával és Török Olivérrel közösen, a történetek mellett pedig versekkel, dalokkal, különböző zeneművekkel szórakoztatták a nézőket.

A műsorvezetők a köszöntéseket követően elsőként egy olyan fiatalembert szólítottak a színpadra, aki 22 éves kora ellenére már befutott a médiában. Kétszer is szerepelt az X-faktorban, nagy sikerrel. Egykori osztályfőnöke, Menyhárt Krisztina mondta róla, hogy amikor énekelni kezdett, megállt körülötte a levegő a teremben. Miszlai Márton 2019-es érettségije óta énekel, színészkedik és minőségi biztonsági labortechnikusként dolgozik.

Az est második fellépője, Nagy Imola 2018-ban érettségizett a gimnáziumban, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán tanul, fogorvosnak készül. Emellett a Művészeti Karon is megkezdte tanulmányait hegedűművész szakon. Van azonban még valami, ami ezen kívül is nagy szerepet játszik az életében, a mozgás, a futás szeretete. A tanári kar tagjai is izgatottan várták a vele való beszélgetést, hiszen Imola már gimnazista korában is mindenben aktív volt és részt vett, ez pedig a mai napig nem múlt el.

Csikós Nándor következett, aki hatévesen kezdett el zongorázni Kaszaperen, Láda Mihály szárnyai alatt, majd Budapesten, néhány év leforgása alatt valósította meg álmát. Bárzongorista, két zeneiskolában tanít és több zenekarban is játszik, emellett a főváros legmenőbb szállodáiban lép fel.

A negyedik vendéget, Jámbor Nándort már gyerekként rabul ejtette a színészet világa, tanulmányait is ennek megfelelően végezte el. A Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karán szerzett diplomát, 2016 és 2022 között a szombathelyi Weöres Sándor Színház művésze volt, 2022-től a Thália Színház tagja. Számtalan emlékezetes szerep fűződik a nevéhez, például Bokát is több alkalommal eljátszotta már a Pál utcai fiúkban, most pedig egy újonnan érkező játékfilmsorozat, a Legyetek szeretettel (április 24-én, 20:10-től lesz a premierje a Hír TV-n), főszereplőjeként láthatjuk majd, ahol Brenner János atyát formálja meg.

Károlyfalvi Krisztina egyetemi oklevelét a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán szerezte, mint énekművész tanár. Énekel, tanít, koncert-, valamint rendezvényszervező. Orosházáról indult, majd Szeged és Tatabánya érintésével a Budapesti Zeneakadémiáig jutott, előfordult, hogy egy estén belül elénekelt egy áriát egy Mozart-operából, egy musical részletét, majd a nap végén Leonard Cohen Halleluja című számát. A sokoldalú, tehetséges és életvidám énekművész volt az est ötödik vendége.

Végül egy Nívódíjas színművész zárta a sort, akit annak idején Angyalbőrben ismert meg az ország, egy Mamut nevű karakterrel. Sokan ismerik Mónikaként, még többen Topiként, nehéz lenne felsorolni, hány filmben, színdarabban vagy helyszíneken játszott már és alakított emlékezeteseket. Faragó András Orosházán született 1964-ben, 1981 és 1984 között a Békés Megyei Jókai Színház tagja volt, diplomáját a Színház és Filmművészeti Főiskola operett musical tanszakán szerezte.

Tagja volt az egri Gárdonyi Géza Színháznak és a zalaegerszegi Hevesi Sándor Társulatnak az évek során, Orosházára és környékére azonban mindig szívesen tért vissza. A műsor előtt a színművész elmondta nekünk, hogy ezúttal különösen izgatottan érkezett a művelődési központba, hiszen az egész családja helyet foglalt a közönség sorai között. Ők és a többi néző is egy felejthetetlen estével gazdagodott pénteken.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.