- hirdetés -

A jó idővel Orosháza is igyekszik virágba borulni. A Városüzemeltetési Zrt. mellett idén az Orosházi Kistérség Többcélú Társulásának munkatársai is készültek meglepetéssel. Több leandert is óriási cserepekbe ültettek, amelyek már a város utcáit díszítik. Emellett a virágos Orosháza projekt részeként ismét virágosztással készülnek majd a Polgármesteri Hivatal előtt.

A hivatal és az orosházi kistérség munkatársai is több meglepetéssel készülnek a helyiek számára. A húsvéti dekorációk után leanderekkel díszítették fel a várost. Dávid Zoltán polgármester elmondta, a jó idő érkezésével együtt szeretnének minél több virágos területet kialakítani a városban.

– Mi magunk is az élére álltunk a virágos Orosháza projektnek, hogy szebbé tegyük a környezetet. Ezzel a figyelmet is szeretnénk felhívni arra, hogy tegyünk a szép városért, ültessünk, gondozzuk kertünket, növényeinket, hiszen ha szép a város mindenki szívesebben tesz egy sétát. Emellett sokan érdeklődtek már a virágosztásról is, melyre természetesen idén is készülünk. Május 3-ára tervezzük az egynyári növények ajándékozását, mellyel még szebbé tehetik kertjeiket az orosházi lakosok – hangsúlyozta a polgármester.

Ilyen volt a tavalyi virágosztás Fotó: Horváth Bence

A május 3-i virágosztáson ugyanolyan sokfajta növénnyel találkozhatnak majd, mint az elmúlt években. Oravecz Nóra alpolgármester elmondta, szeretnénk egy hagyományt teremteni ezzel az eseménnyel.

– A kistérségi munkatársaimmal, illetve titkárnőmmel készültünk egy kis meglepetéssel az orosháziak és az ideérkezők számára. Mondhatni boldogsághormont is termeltünk, hiszen az édesség mellett a virágok, a növények ültetése is örömet okoz az embernek. Negyven leandert ültettünk be, de ez még csak a projekt eleje. Az első növényeket a főutcán helyeztek ki a Városüzemeltetés dolgozói, így a padokon ülve gyönyörködhetnek benne az emberek. Szeretném kérni, hogy vigyázzunk rájuk – emelte ki Oravecz Nóra.

A növények ültetésében az alpolgármester mellett Deákné Takács Mária, Mórocz Ernőné, Dancsó Erzsébet, dr. Deák Dzsenifer és Királyné Kovács Krisztina is segítséget nyújtottak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.