- hirdetés -

Nagy sikere volt az önkormányzat kezdeményezésének, egy óra alatt több ezer tő egynyári virágot ajándékozott ingyen az itt lakóknak. Ősszel újabb akciót hirdet a város, amelyben számítanak a helyiek részvételére is.

Már jóval a meghirdetett kilenc órai kezdés előtt sokan várakoztak a virágokkal teli asztalok előtt. A polgármesteri hivatal előtti lépcsősor is színesbe borult a rengeteg növénytől, összesen ötezer virágot osztott szét Erdős Norbert országgyűlési képviselő, Dávid Zoltán polgármester, Oravecz Nóra és Bojtor István alpolgármester, valamint a város jegyzője, dr. Burai Mihály.

– Három évvel ezelőtt kezdtük el azt a kezdeményezést, ami Orosháza virágosításáról szól. Az elmúlt két évben a járvány megakadályozta, hogy megtartsuk, de innentől minden évben szeretnénk az orosháziakat meglepni – árulta el a részleteket Oravecz Nóra alpolgármester, hozzátéve, hogy az önkormányzat gondolt azokra is, akik személyesen nem tudtak megjelenni a hivatal előtt, ezért akik előre jelezték – közel száz főnek – elvitték a fejenkénti a négy darab egynyári növényt.

Erdős Norbert arról beszélt, hogy fontos minden olyan kezdeményezés, ami hozzájárul ahhoz, hogy egy település környezete szép és rendezett legyen.

– Látszik, hogy van rá igény az emberek szépítik a saját kertjüket, a környezetüket. Ehhez járul hozzá az önkormányzat iránymutató kezdeményezésével teljes sikert aratva. Kaptunk egy két kedves szót is, készültek a szelfik, ami örömteli és jó érzéssel tölti el az embert – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Az orosháziak türelmesen, a sorukat kivárva, válogattak a virágok között, amelyek később az erkélyek, balkonok, kertek díszévé válnak. Nem sokkal 10 óra után az utolsó műanyag cserép is eltűnt az asztalokról.
– Nagyon örülünk ennek a lehetőségnek. Rengeteg a virág, mindenkinek jutott, hiába voltunk sokan. Nagyon jó kezdeményezés – mondta mosolyogva egy idős orosházi nyugdíjas, aki a lányával és dédunokájával érkezett az osztásra.

– A hatalmas érdeklődés azt igazolja, hogy az orosháziak szeretik a virágokat, igényesek a környezetükre – szögezte le Dávid Zoltán polgármester. – A célunk az, hogy a helyiekkel közösen még virágosabbá tegyük Orosházát, hiszen közösen többet tehetünk és szebb lehet a városunk is. Úgy érzem, kötelességünk is ezt a törekvést támogatni – tette hozzá a városvezető.

Ezt a célt szolgálja majd a „Virágosítsuk be Orosházát” elnevezésű kezdeményezés is, amit ősszel valósít meg az önkormányzat. Oravecz Nóra alpolgármester elmondta, hogy a kijelölt közterületeken helyiek által felajánlott évelő növények hagymáit ültetik majd el óvodás, iskolás csoportokkal, illetve a felajánlókkal közösen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.