- hirdetés -

Harmincegyedik születésnapját ünnepelte a Fehér Kígyó Gyógyszertár. A teljes megújuláson átesett patikában egy rövid ünnepséggel emlékeztek meg az évfordulóról. Az eseményen köszöntő beszédet mondott Dávid Zoltán polgármester, dr. Lázár Szabolcs, a Patika Managment ügyvezető igazgatója, valamint dr. Herczegfalviné dr. Abonyi Etelka, aki több mint három évtizede megálmodta a gyógyszertárat.

Harmincegy évvel ezelőtt, 1992-ben nyitották a Fehér Kígyó Gyógyszertárat Orosházán. Dr. Herczegfalvi Lászlóné dr. Abonyi Etelka elmondta, hagyomány tiszteletből lett ez a gyógyszertár neve, ugyanis Palóczi Lajos is ezzel a névvel alapított patikát a városban még 1876-ban.

– Miután azt vallom, hogy mindig szeretnénk a legkorszerűbbek lenni, ezért vettünk egy mély levegőt és 30 év után átalakítottuk a patikát. Szabad polcossá váltunk, szeretik megnézni a vásárlók azokat a termékeket, amelyeket a jogszabály is megenged. Nagyon iparkodtunk, hogy mindig megfeleljünk az igényeknek, mára pedig minden gyógyszert robot technika segítségével tárolunk, amely teljes automata címkéző rendszerrel párosul. Azt valljuk a tudás és a gyógyszer mellé melyet átadunk, mindig jár egy jó szó is, hogy az ember lelkét is gyógyítsuk – mondta a gyógyszertár vezetője.

Dr. Lázár Szabolcs, a Patika Managment Kft. ügyvezetője kiemelte, a jó gyógyszertár titka pontosan ebben rejlik, valamint maga a patika tökéletesen kiegészíti a szabad választás lehetőségét a szakértelemmel.

– Azt gondolom, hogy Orosházán a Herczegfalvi család egész életét arra áldozta, hogy segítsenek és gyógyítsanak. Magát az épületet is mindig gyönyörűnek tartottam, azt veszem észre az emberek is szívesen jönnek ide. Ennek a fejlődésnek köszönhetően, és hogy mindig az újszerűségre törekedtek már azt lehet mondani, hogy nem is gyógyszertár ez, hanem egy egészségközpont – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester.

A köszöntőket a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak zenés produkciói színesítették, majd a szalag átvágásával hivatalosan is megnyitották a felújított gyógyszertárat. A megnyitó után minden vendég körbejárhatta az épületet és végignézhette hogyan működik pontosan a patika gyógyszeradagoló robotja.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.