- hirdetés -

Érdemes jegyet váltani a Petőfi Művelődési Központ jövő keddi előadására! A Már nem szédülök a fényben című produkció olyan újdonságot és izgalmat ígér, amellyel még nem találkozhattak az orosházi nézők.

Az április 25-ei előadás főszerepeiben a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola moderntáncosait és a Harangos Néptáncegyüttes tagjait láthatjuk. Különleges fúzió ez, amelynek varázsáról Kárai Borbála, a művészeti iskola táncpedagógusa mesél.

– Egymás elengedhetetlen kiegészítői vagyunk ebben a darabban, hol a közös táncban, hol az átkötésekben, egyikünk nem működne a másik nélkül – kezdte Boriska. – A nézők egy igényes, színvonalas színpadi produkciót kapnak majd, ahol a tánc és a zene mellett a versek és a fények közös játéka viszi előre a cselekményt. Ez a darab különleges élmény a számomra, hisz az életem több tekintetben is összeforr a néptánccal. Már a márciusi Táncba csalt élet című, aranyminősítéssel értékelt, különdíjas produkciónk is hatalmas sikert aratott, ezt szintén a Móricz Bence vezette Harangos Néptáncegyüttessel közösen vittük színre. Ez még csupán egy szám volt, most viszont egy egész estés darabot töltünk meg együtt. Bence kreatív gondolkodása és profi hozzáállása nélkül nem tudna létrejönni ez az est. Benne megtaláltam azt az alkotópartnert, akire bátran támaszkodhatok. Különleges kapcsolat ez köztünk, továbbvisszük egymás gondolatait, építkezünk, merítünk egymásból, mégis meg tudjuk őrizni a másik mellett a saját individuumunkat is.

A márciusi siker után folyamatossá vált a közös munka, megszületett a Már nem szédülök a fényben ötlete, és jöttek sorra a közös próbák is. A modern táncosok néptáncot, a néptáncosok pedig modern táncot tanultak az elmúlt hetekben. Kiderült, a kettő nagyon jól összeilleszthető. Borbála ígéri, az emberek meg fognak lepődni azon, mennyire képesek összefonódni ezek a stílusok, sőt, gyakran már nem is lehet meghatározni, hol kezdődik az egyik, és hol a másik. A darab célja, hogy lebontsa a határokat, eltüntesse a látatlan sztereotípiák, és bizonyítsa a nézőknek, rengeteg érzést, cselekmény el lehet mesélni pusztán tánccal.

Fotó: Simon Petra

– Ez egy színpadi csoda lesz, amelyhez hasonló még nem volt a városban. A darab középpontjában az életben tapasztalt érzelmek állnak, azok folytonos változása vezeti a szálat. Könnyekből és mosolygásból sem lesz hiány – folytatta a táncpedagógus.

Kárai Borbála hozzátette, Verasztó Attila komoly vizuáltechnikai játéka is rengeteg izgalmat rejt majd, emellett a jelmezekre is nagy hangsúlyt fektetnek az előadók, így valóban különleges látvány vár a nézőkre.

Kiemelt kép: Kárai Borbála

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.