- hirdetés -

Hamarosan megkezdődik az idei tavaszi ügyintézési időszak az egyetemre felvételizőknek, ha valaki szeretne, ilyenkor még élhet a sorrendmódosítás lehetőségével.

Körülbelül fél hónap múlva kezdetét veszi az idei érettségi időszak a 12. osztályosok számára, akik már a felvételi jelentkezési lapjaikat is kitöltötték. Amennyiben azóta változott a véleményük és szeretnének módsítani a sorrendjükön, ezt április 20-tól kezdődően egészen július közepéig megtehetik. Ez azt jelenti, hogy adatokat pótolhatnak, dokumentumokat csatolhatnak és a sorrenden is változtathatnak. Az utóbbit viszont érdemes nagyon átgondolni, mert módosítani csak egyetlen alkalommal lehet majd.

Tehát, aki már megtette, az ebben az időszakban sem változtathat rajta, hiába gondolja meg magát közben. Azt is érdemes ilyenkor észben tartani, hogy a kérelem nemcsak nem módosítható, hanem visszavonhatatlan, szóval érdemes tényleg nagyon átgondoltan dönteni. Az is nagyon fontos, hogy csak a jelentkezéskor megadott szakokat lehet mozgatni, vagyis új képzést nem lehet megjelölni vagy meglévő jelentkezési helynél intézményt, szakot módosítani. Kivéve, ha egy már meglévő jelentkezési hely finanszírozási párját szeretné valaki felvenni, azaz ha a jelentkezéskor mondjuk csak az állami ösztöndíjas formát jelölte meg, lehetősége van a költségtérítés párját is hozzáadni – emeli ki az idei tájékoztató.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.