- hirdetés -

Itt a tavasz, indul a motoros szezon. Április 16-án ezért a piactéren rendeztek meg egy kisebb motoros vezetéstechnikai képzést, melyre Orosháza és a környék motorosai is jelentkezhettek. Az akadályok és gyakorlatok mellett a résztvevők, az érdeklődők kipróbálhatták a részegszemüveget, de a KRESZ-tudásukat is tesztelhették.

Áprilisban már megszokott, hogy a téli időszakot követően egyre több motoros szeli városon belül és városon kívül is az utakat. Számukra is megvannak azonban a szabályok, melyek betartásával csökkenthetik a balesetveszély kockázatát. Nagyon fontos a tavaszi elindulás előtt a motoros felkészültsége és a jármű műszaki állapotának ellenőrzése.

Ezért is bőgtek fel a motorok április 16-án délelőtt a piactéren, ahol egy kisebb rendezvény keretében orosházi és környékbeli motorosok is részt vehettek egy vezetéstechnikai tréningen. A program egyik szervezője, Kerekes József elmondta, hogy a hasonló foglalkozások a motoros szezon elején különösen hasznosak, főleg balesetmegelőzés szempontjából.

– A legtöbben rendszeresen járunk ilyenkor motoros vezetéstechnikai képzésekre, de egyrészt sosem árt ilyenkor még jobban gyakorlatban maradni, másrészt, aki nem jár el ezekre a tréningekre, szintén kap egy kis ízelítőt, mielőtt nekivágna idén az első hosszabb távnak. Különböző gyakorlatokhoz építettünk fel akadálypályát, van vészfékezés, kanyarív kombináció, akik eljöttek, mind csiszolhatják a technikájukat. Ha pedig egy forgalmi szituációt, balesetet meg tudnak előzni az itt tanultakkal, tapasztaltakkal, már megérte – árulta el.

Hozzátette, hogy itt még nem ért véget a lehetőségek sorozata, hiszen a motoros gyakorlatokon kívül Kis Rozália rendőr százados, az Orosházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának balesetmegelőzési előadója várta őket különböző játékos feladatokkal. Kipróbálhatták többek között a részegszemüveget (mellyel a húsvéti hétvégét megelőző időszakban is találkozhattak a járókelők), valamint KRESZ-tudásukat is letesztelhették, frissíthették.

Az előzetes regisztrációhoz kötött rendezvényen harmincnál is többen vettek részt, ezért elmondták, mindenképpen terveznek folytatást, melyhez helyszínt is ennek megfelelően, nagyobb létszámmal kalkulálva keresnek majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.