- hirdetés -

Az ellenőrzés során kiderült, hogy a fiúnak nem volt jogosítványa, a motor pedig műszakilag nem felelt meg az előírásoknak. A rendőrök több eljárást is indítottak ellene.

Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei egy segédmotoros kerékpárral közlekedő fiatalra figyeltek fel január 31-én délután a Mátyás király utcában. Az tűnt fel nekik, hogy a zárt bukósisakot nem vette fel rendesen, csak félig húzta a fejére és be sem kapcsolta. Megállították és ellenőrzés alá vonták. Kiderült, hogy a 15 éves fiú nevelőapja motorját hozta el engedély nélkül.

A jármű erősen kifogásolható állapotban volt, hiányzott a helyzetjelző lámpája és az irányjelző búrája is. Nem volt rajra visszapillantó tükör sem, a gumik futófelülete pedig középen tükörsimára volt kopva. A motoron nem volt alvázszám és érvényes biztosítás sem.

A fiatal fiú a rendőrök kérésére jogosítványát sem tudta bemutatni, mivel soha nem is volt neki. Az Orosházi Rendőrkapitányság engedély nélküli vezetés és több KRESZ szabályszegés miatt is eljárást indított ellene.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.