- hirdetés -

Megbecsült és szeretett tagja a szentetornyai közösségnek dr. Patvaros Áron, aki kilenc éve felel a városrészben élők egészségéért.

Dr. Patvaros Áron egészen pontosan 2014. január elseje óta praktizál Szentetornyán. Közel 1500 páciens háziorvosa, a gyerekektől a felnőtteken át, a százéves korú idősekig. Eltelt kilenc év, ezért akár egy családon belül több generációt is kezelt már, ezért mondja magáról, hogy ő nem is igazán háziorvos, hanem családorvos.

– Ez a legszebb része a hivatásomnak, hogy látom felnőni a gyerekeket. Van olyan betegem, akit serdülő korában kezeltem, de ma már ő is szülő. Gyermekorvosnak készültem, amit végül itt Szentetornyán meg is kaptam, közel 280 gyermek tartozik a praxisomba – fogalmazott dr. Patvaros Áron, aki szerint a szentetornyaiak nagyon barátságosak, kedvesek és illemtudóak. Az évek alatt kialakult rendszer jól működik.

A körzetébe tartozik Gyopárosfürdő egy része, köztük az ott található munkásszálló is, ezért nem ritka, hogy thaiföldi, vietnámi és filippínó betegek is hozzá fordulnak segítségért.

– Egy dolgosabb napon elérjük a száz beteget is, de egy enyhébb rendelés is ötven főt jelent körülbelül. Asszisztensemmel, Kunstár Tündével interaktív módon tartjuk a kapcsolatot a betegeinkkel. A modern kor kihívásainak megfelelve a telefon mellett, messengeren is kereshetnek minket, például a gyógyszerfelírással. Egy Facebook-csoportot is üzemeltetünk, ahol az aktuális információkat is megosztjuk mindenkivel – tette hozzá dr. Patvaros Áron.

Néhány éve a rendelőben az energetikai korszerűsítés mellett alapvető eszközbeszerzésre is sor került, és bővült a szolgáltatások köre. Ilyen például a „minilabor”, aminek köszönhetően a betegeknek nem feltétlen kell beutazni a kórházba különböző vizsgálatok – mint vérvétel – miatt. Az épület tetejére telepítendő napkollektorok gyakorlatilag az ingatlan teljes energiaigényét fedezik, mindemellett a fűtési rendszerek korszerűsítése is megtörtént egy új kondenzációs kazán beszerelésével, és a nyílászárókat is kicserélték.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.