- hirdetés -

Az Európai Parlament Nagykövet iskolája program részeként rendeztek rendhagyó EU-órát a Táncsics Mihály Gimnáziumban. Seres Erzsébet és Kondor Edith szenior nagykövetek az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájával együttműködve szervezték meg a tanórákat a diákoknak.

Kétszer 90 perces rendhagyó órát tartottak a Táncsics Mihály Gimnázium a 10. és 11. évfolyam emelt földrajz és történelem fakultációs csoportjai számára. Az interaktív, ismeretterjesztő foglalkozások célja az volt, hogy elősegítsék a közös európai identitástudat kialakulását. Az első óra keretében „Európa régen és most” címmel mélyebb ismereteket nyújtott az Európai Unió kialakulásáról és a csatlakozási folyamatokról. A résztvevő diákok ismereteik rendszerezése után bevezetést kaptak az integráció történetébe, az unió kialakulásának alappilléreibe, megismerték a fő mérföldköveket, valamint a tagállamok legfontosabb tulajdonságait.

Fotók: Seres Erzsébet

A második óra az „Európa közösen dönt!” címet kapta, amely bemutatta az alapelveket, hogy dolgoznak és hoznak határozatokat az Európai Bizottságban, az Európai Tanácsban, valamint az Európai Parlamentben. Megismerkedtek a döntéshozatali mechanizmusokkal, majd a diákok csoportmunka keretében vizsgáltak meg egy aktuális kérdést.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.