- hirdetés -

Gyermekdalokkal, hangszersimogatóval készültek a gyerekeknek az Orosházi Fúvószenekar tagjai. A Forrás Református Óvodában testközelből ismerkedhettek meg a fiatalok a hangszerek világával.

Az Orosházi Fúvószenekar a Facebook oldalán számolt be arról, hogy a csapat a Forrás óvodában zenélt a gyerekeknek. Mint írták, a „Boci, boci tarka”, a „Süss fel nap” és a „Bogyó és Babóca” dallamait is eljátszották a gyerekeknek, akik mindent felismertek.

– Nem csak zenéltünk, hanem bemutattuk az ovisoknak, milyen hangszereken játszunk a fúvószenekarban. Volt, aki inkább befogta a fülét – pedig igyekeztünk halkan játszani – és akadt, aki velünk együtt énekelt és tapsolt. Ráadásul az ovisok bennünket is megleptek egy nagyszerű énekes/dobos produkcióval, ami közös zenélésbe csapott át – írja a zenekar.

A program végén a gyerekek felügyelettel próbálhatták ki a hangszereket. Doboltak, lenyomták a fúvósok billentyűit, valamint a nagyobb zenei eszközökre, mint a tuba, is rácsodálkoztak. Az óvodások számára hatalmas élmény volt a közös zenélés.

Kiemelt kép: Orosházi Fúvószenekar Facebook oldala

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.