- hirdetés -

Mozgalmas napokon vannak túl a Táncsics Mihály Gimnázium diákjai. A 10. osztályos diákok a Táncsics Gála és a Táncsics Nap között vannak, nemrég pedig az iskola csapatai a Juniorok Viadalának elődöntőjében és a középiskolák közti kosárlabda bajnokság országos döntőjében is helyt álltak.

A Szegedi Tudományegyetem Junior Akadémia Programjának keretében rendezték meg március végén a Juniorok Viadala nevet viselő verseny elődöntőjét. A megmérettetést az egyetem partneriskolái tanulóinak hirdette meg. A 23 partneriskolából összesen 196 csapat regisztrált, a Táncsics Mihály Gimnázium nem kevesebb, mint 10 csapattal nevezett, akik hiánytalanul meg is jelentek az elődöntőn. Egy Kahoot kvízt kellett megoldaniuk a versenyzőknek.

A kvíz során 80 általános műveltséget tesztelő kérdésre kellett a lehető leggyorsabban és kérdésenként legfeljebb 30 másodperc alatt válaszolni. A gimnázium csapatai közül a legjobb eredményt a Tonhalak nevet viselő formáció nyerte. Molnár Zsombor, Telek Zsolt, Patakfalvi Márton és Koncz Krisztián teljesítményükkel bejutottak a szegedi döntőbe és megszerezték a 10 felvételi többletpontot, amit akkor érvényesíthetnek, ha az SZTE-re adják be a jelentkezésüket.

Az iskola diákjai hétvégén egy másik fontos program során is érdekeltek voltak. Néhány hete írtuk meg a hírt egy kiváló eredményről az intézmény kosárlabda csapatával kapcsolatban, akik az országos döntőig jutottak. A fiatalok edzőjük, Németh István felkészítésével megnyerték a megyei diákolimpia döntőjét, legyőzve többek között régi nagy ellenfelüket, a békéscsabai Andrássy Gimnázium csapatát, így az ország legjobbjai között bizonyíthattak.

Az iskola csapatának a gerincét a végzős, 12. osztályos diákok alkották, de minden évfolyam képviseltette magát. Végül a 19. helyen zártak.

A megyei győzelmet és az országos részvételt a gimnázium következő diákjai vívták ki:
Gelegonya Bence (9/8)
Fejes Ádám (10/8)
Molnár Márk (11.A)
Vörös Csongor (11.C)
Bolla Márton (11/8)
Barta Levente (12.C)
Fábián Balázs (12.D)
Jancsik Barnabás (12/8)
Jancsik Bendegúz (12/8)
Németh Marcell (12/8)
Németh Balázs (12/8)
Pukánszki Barnabás (12/8)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.