- hirdetés -

Az édesapját mindenki ismerte. A Kossuth- és kétszeres Jászai-Mari díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész Szabó Gyula hangja és karaktere mindannyiunkban élénken él. Az ő lánya Szabó Zsófi színésznő, műsorvezető, énekesnő, modell, influenszer, akit a Jóban rosszban című sorozat mellett a Reggeli című műsorban szeretett meg a közönség. Most jön csak az érdekesség! Mint megtudtuk, Zsófi az orosházi kórházban látta meg a napvilágot.

Zsófi édesapjának nincs túl sok köze Orosházához, nem úgy, mint az édesanyjának. Madarász Pálma orosházi születésű, az asszony ezért határozott úgy annak idején, hogy szeretné, ha gyermekei itt jönnének a világra. Nemcsak Zsófi született az orosházi kórházban, hanem öccse, Gyula is.

A szülők egymásra találásának története sem mindennapi. Madarász Pálma akkor ismerte meg Szabó Gyulát, amikor a híres színész felesége haldoklott. Egy budapesti kórház kondicionáló osztályán történt mindez, ahol az akkor 23 éves Madarász Pálma szakápolóként dolgozott. „A volt felesége, a gyermekei anyja kómában feküdt, és Gyuszit idegkimerültség miatt befektették erősítésre. Vitaminok, nyugalom, pihenés. Rengeteget beszélgettünk, s azt hiszem, először a hangjába szerettem bele.” – mesélte a Meglepetésnek. Felesége halála után a híres színészre újra rátalált hát a szerelem. Szabó Gyula 57 éves volt ekkor, 33 évvel több, mint Pálma. A nagy korkülönbség miatt nem jósoltak nagy jövőt a kapcsolatuknak, de ők nem törődtek a pletykálkodókkal, csak szerették egymást, és az élet őket igazolta.

Egy évvel később tehát megszületett Zsófi, aki édesapja nyomdokaiba lépett. Főszereplője volt a Jóban rosszban című sorozatnak, majd láthattuk őt a Válótársakban és a 2022-es Hotel Margaretben is. Ő kölcsönzött hangot szinkronszínészként a Hupikék törpikék – Az elveszett falu című animációs filmben Törpillának. 2011-ben a CKM olvasói őt választották a legjobb nőnek, ugyanebben az évben a 186. Anna bál szépeinek versenyében második udvarhölgy lett. Műsorvezetőként a Reggeli, a Toplista és az Álarcos énekes című műsorokban bizonyított. Jelenleg a Troll a konyhában című műsorban találkozhatunk vele, illetve számos márka reklámarcaként láthatjuk őt a közösségi médiában.

Amikor Zsófi évekkel ezelőtt az orosházi művelődési házban állt színpadra, bevallotta, kicsit elérzékenyült, mikor Orosháza felé indult a busza. „Nagyon jó érzés volt a színpadon állni, és tudni, hogy én idevalósi vagyok. A közönség soraiban biztos ültek anyukám régi ismerősei, iskolatársai, vagy a barátnőinek a gyerekei, szóval valóban különleges érzés volt, és bízom benne, hogy akik láttak a színpadon, azok büszkék rám” – nyilatkozta akkor hírportálunknak. Zsófi emellett elmesélte azt is, hogy az egyik első emléke a várossal kapcsolatban az, amikor az öccse született, és nagyon sietett a család Orosházára, mert az édesanyja őt is itt akarta világra hozni. Vannak emlékfoszlányai a nagymamájáról is, aki egy rózsaszínű panellakásban lakott, és sokat vitte őt magával a piacra.

Fotók: Zsabó Zsófi Facebook oldala

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.