- hirdetés -

A Barbapapa és családja című animációs kalandsorozat sok gyermek estéit teszi széppé és tartalmassá. Ön tudta, hogy a főszereplőnek az orosházi születésű színész, Faragó András kölcsönzi hangját?

Bajusz és lófarok. 25 éven át ez a kettő volt Faragó András, alias Topy védjegye. Mára mindkettőtől megszabadult, akárcsak súlyfeleslegétől, de mosolyáról és természetesen egyedi hangszínéről bárhol, bármikor megismerjük őt.

Évtizedek óta láthatjuk őt a világot jelentő deszkákon és a kamerák kereszttüzében, hosszú ideje hallhatjuk hangját filmekben, sorozatokban, mesékben.

Pedig Faragó Andrást a véletlen vitte a színészi pályára. Az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium harmadikos diákja volt, amikor elkísérte egyik osztálytársát a békéscsabai Jókai Színházba, ahol hétvégi oktatásra jelentkezhettek a fiatalok. Felvették ide is (1981-től 1986-ig Békés megyei Jókai Színház tagja volt), később a Színművészetire is, a diploma megszerzése, valamint a néhány évnyi egri és zalaegerszegi színházi év után az Operettszínház tagjaként bejárta az egész világot. 2002 októberében, a Magyar Operett Napját átvehette a Budapesti Operettszínházban rendezett gálán az Év Operettszínészének járó díjat.


Olyan sorozatokban láthattuk őt, mint az Angyalbőrben, a Hacktion: Újratöltve, a Munkaügyek, a Tűzvonalban, a Jóban rosszban vagy a Drága örökösök, és olyan filmekben remekelt, mint a Valami Amerika 2. és 3. vagy az Egy bolond százat csinál.

Faragó András az egyik legtöbbet foglalkoztatott szinkronszínész. A gyerekek a Barbapapa és családja sorozat mellett jól ismerhetik őt a Thomas, a gőzmozdonyból is, ahol a kövér ellenőrnek kölcsönözte a hangját. Az ő hangján szólal meg a Sonic X anime sorozatban Vektor, a krokodil, a Madagaszkár pingvinjei sorozatban Maurice, a Játszunk a Szezám utcában! című bábsorozatban pedig a Sütiszörny.

Aki szívesen hallaná hangját és látná játékát élőben, a Budapesti Operettszínházban találkozhat vele. Faragó András jelenleg a Hegedűs a háztetőn, a János vitéz, a Mágnás Miska és a Marica grófnő című darabokban varázsolja el közönségét.

Kiemelt kép: ujsagmuzeum.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.