- hirdetés -

Négy éve rendezik meg az Eötvös József Katolikus Általános Iskolában a Színek hete programsorozatot. Az őszi alkalom után a tavaszi eseményt is nagyon várták már a gyerekek, hogy rendhagyó módon barkácsolással, logikai játékokkal töltsék a délutánokat. Március 23-án, a színek hete piros napján közös zumba várt a diákokra.

Minden diák és tanár piros ruhában érkezett az Eötvös iskola udvarára március 23-án. A hét elején a sárga, fehér, majd a zöld színek domináltak, minden naphoz egy-egy program is kapcsolódott a Színek hete során. Hétfőn mozaik képet raktak ki a gyerekek, kedden logikai feladatokat oldottak meg, szerdán pedig a Húsvétra hangolódva barkácsoltak.

– Ma van a piros napunk, ahol egy közös mozgásos délutánt szerveztünk. Délelőtt a testnevelés órák keretében néptáncoltak a gyerekek, délután pedig Baudermann Zita zumba oktató segítségével egy közös zumbában vettek részt. Lazításként pedig ezután egy kis mozizás várt a diákokra – mondta Dér Ildikó tanító, az esemény szervezője – Közel négy éve szervezzük ezt a programsorozatot, amit nagy örömmel fogadnak a gyerekek, hiszen rendhagyó módon tölthetik a délutánokat – tette hozzá a tanárnő.

A diákok a közös zumba elején bemelegítő mozdulatokkal indítottak, majd egyre nehezebb feladatsorok következtek. A piros árnyalataiba öltözött gyerekek nagy átéléssel próbálták utánozni a mozdulatokat.

– Ma volt már néptánc a csarnokban, és nagyon jól érzem magam a piros napon. Volt eddig zöld, sárga, fehér is, ezeken a napokon mozaikoztunk, barkácsoltunk. Az én kedvencem a kézműveskedés volt, amikor húsvéti dolgokat készítettünk, de ez a nap is nagyon tetszik – mondta Erős Martin, az Eötvös iskola egy fiatal tanulója.

A gyerekek a zumba után alig várták a közös filmnézést. Március 24-én pénteken a Víz Világnapjára emlékeznek meg a Színek hete utolsó, kék napján.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.