- hirdetés -

Ha valaki nőként néz ránk, akkor mindennap megajándékoz valamivel: egy kis figyelemmel, kedves szóval. Azok számára, akik ezt megkapják mindennap nőnap van.” – Ezzel a kedves Tóth Gabriella idézettel invitált minden érdeklődőt nőnapi közösségi futására a sportkedvelő orosházi csapat, a Flúgos futam.

A Flúgos futam által hirdetett februári farsangi futásra is igen sokan jelentkeztek, az volt az első az orosházi kis csapat közösségteremtő programjai közül. Akkor megígérték, hogy havi rendszerességgel szerveznek majd valamilyen ünnephez kapcsolódó, minden érdeklődő számára nyitott akciót. A múlt hétvégén a nőnap állt megmozdulásuk középpontjában, szép számmal vettek részt a helyiek a sportprogramon, amelynek helyszíne ismét a Gyopárosi-tó idilli környezete volt.

– A lényeg csupán az volt, hogy eltöltsünk együtt a szabad levegőn egy kellemes órát – mesélte Virágos Gyöngyi szervező. Ezalatt lehetett futni, kocogni, sétálni, bicajozni, babát vagy kutyát sétáltatni, mindenkinek kedve szerint. Fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a figyelmet a sportolás jótékony hatásaira, hisz a testmozgás amellett, hogy fenntartja egészségünket, táplálja bennünk az életerőt is. Az e havi mozgásunk másik célja az volt, hogy közös összefogással támogassuk a női nemet és növeljük a nők megbecsülését.

A program oklevélosztással zárult, a farsangi akcióhoz hasonlóan ez alkalommal is hazavihettek – a néhány óra alatt gyűjtött kellemes élmények képei mellett – egy kedves kis emléklapot a résztvevők.

Az egyszerű, sportkedvelő orosháziakból álló csapat már tervezi következő közösségi megmozdulását. A tervek szerint ennek időpontja április 8-a lesz, a középpontban ezúttal a húsvét áll majd. A további részleteket keresse Virágos Gyöngyi és Pável Anikó szervező Facebook oldalán! A húsvéti megmozdulásra szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Fotók: Virágos Gyöngyi gyűjteménye

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.