- hirdetés -

A Táncsics Mihály Gimnázium tanulói a koronavírus-járvány miatt kimaradó három év után ismét sítáborban vettek részt. Érezhető volt a diákok lelkesedése, hiszen a tábor meghirdetése után másfél héttel később már az összes jegy elkelt.

Az idei évben ismét a szlovákiai Chopokon tartotta meg sítáborát a Táncsics Mihály Gimnázium küldöttsége március 5. és 11. között. Összesen harminckét diák jelentkezett az iskolából, hogy megtanulja a sportágat, illetve továbbfejlessze vagy tökéletesítse sítudását. Idén újdonság volt a kisgimnazisták nagy létszáma, a 8/8. osztályból ketten, a 7/8. osztályból nyolcan is részt vettek a programon.

A táborban a résztvevők sítudása megoszlott, tíz tanuló teljesen kezdő volt, öt tanuló középhaladóként, tizenhét diák pedig haladóként érkezett. Nagy öröm volt a gimnázium számára, hogy mindannyian az elmúlt években az iskolai táborokban sajátították el a síelés tudományát. Az iskola beszámolójából kiderül, hogy a kezdők meglepően gyorsan ráéreztek az új mozgásra, aminek következményeként a harmadik napon már a kék pályákon síeltek.

A középhaladók is szépen fejlődtek, stabil technikai tudásra tehettek szert. A haladók pedig megismerkedhettek a carving technika alapjaival. A visszajelzések alapján egy nagyon jó hangulatú, sikeres és emlékezetes sítábort rendeztek a gimnázium tanulóinak, akiket az intézmény három testnevelője, Patyiné Bogdánffy Ágnes, Nagy Márton és Marton Richárd és egy nyugdíjas testnevelő, Baranyi János oktatott nagy türelemmel és szakértelemmel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.