- hirdetés -

Negyedik alkalommal rendezett bált március elején az OMTK-ULE egyesülete, ahol ezúttal is díjazták több labdarúgójuk teljesítményét és odaadását. Köztük Dénes Balázsét, aki Nagyszénáson kezdett el focizni és 2017-ben csatlakozott az orosházi egyesülethez. A 16 éves fiatal játékos tavaly ősszel már a felnőttek között is bemutatkozhatott.

– Engem sokáig nem is érdekelt a sportág, de édesapám és édesanyám felől is volt focis kötődésem, szóval azért sejteni lehetett, hogy egyszer a focipályán kötök ki. Ez végül 2014-ben, nyolcéves koromban következett be, édesanyám szerette volna, hogy valamilyen sportot űzzek és végül a labdarúgásra esett a választásom, amit persze azóta sem bántam meg. Nagyszénáson kezdtem, ahol nagyon jó alapokat kaptam, fantasztikus közösség alakult ki – mesélt a kezdetekről Balázs.

Kicsit később, 2017-ben rendeztek egy válogatót Orosházán és ezt követően került az OMTK-ULE kötelékeibe. Boldogan tekint vissza mind a nagyszénási időszakra, mind az eddig Orosházán teljesített évekre, hiszen sok szép pillanatnak lehetett a részese és elmondása szerint itt is egy jó közösségbe került. Az utánpótlás évek eseményei közül egy Danone Kupát emelt ki, ahol az országos döntőig jutott a csapattal, de meghatározó pillanat volt a karrierjében az is, amikor mindössze 16 évesen bemutatkozhatott a felnőttek között.

Balázsra mostanában a legtöbbször középpályásként számítanak, viszont annak idején belső védőként kezdte a pályafutását, így ezen a poszton is bevethető. Mozgalmasan alakulnak számára mind a hétköznapok, mind a hétvégék, hiszen az utánpótlásban és a felnőtt csapatban is játszik, emellett pedig természetesen a tanulásra is igyekszik nagyobb figyelmet fordítani.

– Ez persze nem egyszerű, igyekszem mindig bezsúfolni edzések előttre vagy utánra, de van, hogy hétköznaponként is vannak mérkőzéseink. Szeretnék minél többet játszani, megszolgálni a bizalmat, hiszen itt Orosházán szeretném majd folytatni a pályafutásomat. A tanulmányaimat pedig Szegeden, csapattársamhoz, Selmeczy Kevinhez hasonlóan egyelőre a rekreáció és életmód szak van tervben – árulta el.

A felnőttek közt is szeretne minél több játékpercet kiharcolni magának

Balázs teljesítményét nemrég díjjal hálálta meg az egyesület. Mint mondta, nem számított rá, de nagyon jól esett neki a díjazás, hogy az a munka, amit eddig beletett a sportpályafutásába és az a támogatás, amit a családjától és a barátaitól kapott, most így térült meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.