- hirdetés -

Negyedik alkalommal rendezett bált a hétvégén az OMTK-ULE egyesülete, ahol szokásához híven ezúttal is díjazták több labdarúgójuk teljesítményét és odaadását. Egyikük, Selmeczy Kevin nagypapáját követte a futballpályán, csatárból lett szélső védő és hamar meghálálta a belé vetett bizalmat, amikor bemutatkozhatott a felnőttek között. Jelenleg egyetemi tanulmányai mellett űzi szeretett sportágát. A tehetséges focistát választottuk a hét sportolójának.

– Kisgyermekkorom óta kötődöm a labdarúgáshoz, a nagypapám volt annak idején futballista a családunkban. Ő kapus poszton játszott, én pedig tőle örököltem meg a sportág szeretetét. Kilencéves koromban Gádoroson kezdtem el focizni, ahonnan viszont hamar átkerültem Orosházára, azóta is az ULE sportolója vagyok. Végigjártam a szamárlétrát, a korosztályos éveimet is mind itt töltöttem, mielőtt bemutatkozhattam a felnőttek között – mesélte Kevin.

A fiatal labdarúgó a csatársorban kezdte pályafutását, itt azonban nem találta a helyét, lehetőséget sem mindig kapott, ezért a váltás mellett döntött és másik poszton próbált érvényesülni. A választása a hátvédsorra esett. Azóta szélső védőként játszik (mind a bal-, mind a jobb szélen bevethető), itt már sikerült megtalálnia a számításait, megfelelően fejlődni és csapattársaival közösen elérni céljait. Mint mondta, sok emlékezetes mérkőzést játszottak az utánpótlás évek alatt, hiszen egy jó és összetartó közösség részese lehetett.

– Szép emlékek fűznek azokhoz az évekhez, de ha mégis ki kellene emelnem egy meccset, akkor egy U15-ös összecsapást választanék, amit a Grosics Akadémia ellen sikerült megnyernünk. Emellett meghatározó pillanat volt még a karrierem során, amikor bemutatkozhattam 17 évesen a felnőttek között. Viszonylag fiatalon kaptam meg a lehetőséget, egy Jamina elleni idegenbeli mérkőzésen estem át a tűzkeresztségen, de úgy éreztem, hogy a tapasztalatlanságom ellenére jól ment a játék – idézte fel.

Kevin azóta stabil kezdőjátékosnak számít a felnőttek között, ami egyetemi tanulmányai kezdetével sem változott. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula karán rekreáció és életmód szakon tanul, óráit mindig igyekszik a délelőtti időszakra felvenni, hogy délutánra haza tudjon menni az edzésekre.
– Szeretnék itt maradni, hiszen szeretem ezt a csapatot és a közösséget, mindenki támogató és az a célunk, hogy megnyerjük az idei bajnokságot, én úgy gondolom, hogy képesek vagyunk rá – tette hozzá Kevin, akit az egyesület múlt szombati bálján díjjal jutalmazott az egyesület vezetése.

Mint mondta, meglepődött ugyan rajta, de nagyon jól esett neki, hogy az a munka, amiket az eddigi ULE-nál töltött éveibe beletett, most egy ilyen elismerésben térült meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.