- hirdetés -

Három megvalósult projektet adtak át a dél-békési Magyarbánhegyesen. A nagyközségben elkészült a fogorvosi rendelő energetikai felújítása, fejlesztették a mini bölcsődét, illetve egy teljesen új fitnesz parkot is kialakítottak a település központjában. A három beruházás költsége meghaladta a 130 millió forintot. Az ünnepélyes eseményen Erdős Norbert országgyűlési képviselő bejelentette, hogy Magyarbánhegyes közel húszmillió forint értékű rezsi kompenzációban is részesül.

Magyarbánhegyes haladni, élni és előrehaladni szeretne – fogalmazott Sódarné Sódarné Varga Gyöngyi polgármester köszöntőjében. A településvezető elmondta, hogy további terveik is vannak, amelyek megvalósításához szükségük van Erdős Norbert képviselő további segítségére is. Kiemelte, hogy 13 év alatt először avathatnak Magyarbánhegyesen a térség országgyűlési képviselőjével.

– Több, mint egy évtizede dolgozunk a jövőnkért. Lebonyolítottunk egy szennyvízberuházást. A Start közfoglalkoztatás nekünk a fejlődést szolgálta, szolgálja. Épült mini bölcsőde, most pedig itt állunk a zöld fitt parkban, amit remélem sok fiatal használ a jövőben. Városi színvonalú, bízom abban, hogy az itt élők is örülnek és megbecsülik – emelte ki a polgármester.

Erdős Norbert országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta, hogy a nagyközségben megvalósult beruházások jól illeszkednek a kormányzati törekvések sorába.

– A vidéki embereknek ugyanolyan joguk van az egészséghez, mint a fővárosban élőknek. Azt lehet látni, hogy a kormányzat szándéka a vidék egészségügyének felemelése. Magyarbánhegyesen erre jó példa a 67 millió forint értékben energetikai korszerűsítésen átesett fogorvosi rendelő, illetve a hatvan millió forintból megalkotott fitt park kialakítása is. Utóbbi a fiatalok számára lehet egy olyan közösségi tér, ahol rengeteg időt tölthetnek el közösen az egészséges életmód jegyében. A kisgyermekes anyukáknak a minibölcsődéken keresztül a lehetőséget adjuk meg, – nemcsak itt, hanem az egész választókerületben – hogy visszakerülhessenek a munka világába, miközben a kicsiket biztonságban érezhetik. A Mesevár bölcsődét tízmillió forint értékben fejlesztette Magyarbánhegyes, amihez ezúton is gratulálok – sorolta Erdős Norbert.

Az országgyűlési képviselő továbbá megemlítette azt is, hogy lakosságarányosan egy jelentős, közel húszmillió forintos összeg érkezett a településre rezsikompenzációra.

A pályázatok részleteiről Dudaszegné dr. Lajos Tímea jegyző beszélt. A település központjában elkészült fitneszparkba öt fedett pergolát építettek, a park területét öntött színes gumiburkolattal látták el. A szabadtéri tornapályán több kondi- és fittneszgépet helyeztek el. A parkba asztalok, székek, hulladékgyűjtők is kerültek. Építettek kerítést, telepítettek fákat, növényeket, kerékpártárolót és térvilágítást. A fogorvosi rendelőben kicserélték a régi homlokzati nyílászárókat, valamint a belső nyílászárók egy része is cserére szorult. Hőszigetelést kapott a külső homlokzat. Beüzemelték a hőszivattyús technikával működő központi hűtő- és fűtőberendezést. A mini bölcsőde udvarán több feleslegessé vált tárolót elbontottak, kerékpártámaszokat telepítettek, épült kerítés, műfüvet helyeztek el a mászókák alatt, különféle növényeket is telepítettek. Új játszótéri elemeket helyeztek el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.