- hirdetés -

Március 10-én tartotta meg hagyományos nőnapi ünnepségét a Magunkért Egymásért Civil Egyesület. Az esemény helyszíne ezúttal a Petőfi Művelődési Központ Bubik-terme volt, itt köszöntötték a szervezet hölgy tagjait.

Az egyesület elnöke, Keller Erika elmondta, hogy minden évben meg szokták ünnepelni a nőnapot, ezúttal egy kicsit rendhagyó módon a Petőfi Művelődési Központban gyűltek össze.
– Ez egy igazán elegáns hely számunkra, de persze a szívünk mindig visszahúz a Szentetornyai Közösségi Házba. 60-70 fővel szoktunk ünnepelni, ebből nagyjából 45 fő a hölgylétszám, akiket ilyenkor szerény ajándékkal szoktunk meglepni – mesélte.

Hozzátette, a közeljövőben szeretnének megszokott helyükre visszatérni, amire május 1-től meg is kapják a lehetőséget. Egy nagyszabású tavaszköszöntővel folytatnák majd programsorozatukat, mellyel a kistérségen belül, Szentetornya mellett Gádoros, Kaszaper és Tótkomlós nyugdíjas korosztályát is szeretnék megszólítani.

A pénteki eseményen elsőként az egyesület klubvezetője, Szverle István (akit nemrég az Orosházi Járás Nyugdíjas Szervezetei Egyesület elnökének is megválasztottak) mondott köszöntőt, örömét fejezve ki, hogy ilyen sokan eljöttek. Mint mondta, ez is bizonyítja, hogy ha a MECE csinál valamit, akkor mindannyian, mint családtagok vannak jelen. Ő maga és az egyesület férfi tagjai versekkel, versrészletekkel készültek, majd egy-egy szál rózsát nyújtottak át az egyesület hölgy tagjainak.

Dávid Zoltán polgármester, valamint Antal László, Szentetornya önkormányzati képviselője is köszöntötte őket.
– Nők nélkül semmit se érnénk, ők mindennél többet jelentenek számunkra, több dologra figyelnek, gondoskodnak egyszerre rólunk, a családról, a gyerekekről, munkába járnak, dolgoznak. Ezt megköszönni nem is lehet eléggé. Isten éltesse még Önöket nagyon sokáig – hangsúlyozta a polgármester, Antal László pedig egy Márai-idézettel köszöntötte a vendégeket. Végül a közös ebéd és a szórakozás előtt az ajándékokat is átadták.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.