- hirdetés -

Vidám pillanatok helyszíne volt március 7-én a Wesley János Iskola, ahol a gyerekek egy egészségmegőrző foglalkozáson vehettek részt. Ennek keretében a résztvevő tanulók táncolhattak és énekelhettek is.

Antaliné Elek Judit, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Ditta korábban már több közösségszervező programon vett részt a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Rákóczitelepi Tagintézményében, ott merült fel először a közös tánc lehetősége, amit meg is valósítottak. Innen indult tehát útjára a Mindenki táncol nevet viselő egészségmegőrző foglalkozás, ami február 7-én, a Wesley János Iskolában folytatódott.

– A program lényege, hogy mindenki jól érezze magát, de közben odafigyeljen az egészségének megőrzésére is. Nincsenek elvárások, csak megoldások. 10 koreográfiám követi egymást, először a lazább gyakorlatokkal kezdjük, majd a bemelegítő körök után a gyorsabb táncokkal folytatjuk. A vége pedig mindig a tetőpontja, amikor kört alkotunk, azzal zárul a foglalkozás – ismertette a részleteket.

Mozgásterapeutaként nagyon sok egészségmegőrző foglalkozáson vett már részt, innen jött az ötlet, hogy ő maga is szívesen szervezne és tartana hasonló eseményeket.
– A tánc egy jó kis közösségépítő, lélekmelengető tevékenység, ami közben a gyerekek szórakozva mozoghatnak és lényegében észre sem veszik közben, hogy egy egészségfejlesztő foglalkozást tartottunk. A gyerekek egyébként nagyon élvezték a programot, a végén meg is kérdezték: Mikor jöttök legközelebb – tette hozzá.

A kedd délelőtti foglalkozáshoz a Nagyszénási Kulturális Központ vezetője, S. Nagy Péter is csatlakozott, aki a táncos foglalkozást követően zeneterápiát tartott a gyerekeknek. Ditta elmondta, hogy több helyszínre is szeretné még továbbvinni a Mindenki táncol programot, jelenleg az időpontokat egyeztetik, többek közt az Eötvös József Katolikus Iskolával. A későbbiekben pedig cégekre is szívesen kiterjesztené a tevékenységét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.