- hirdetés -

Hagyományteremtő szándékkal hozta létre Sportfesztiválját az OKKSZK egyesülete. Az április 27-én megrendezett program során több sportágat és mozgásformát is kipróbálhattak a vendégek. Sokan választották szombati programként a fesztivált, ezért bíznak benne, hogy a kezdeményezést a következő években is folytatni tudják.

Már a kora reggeli órákban is sokan gyülekeztek az OKKSZK Könd utcai sportközpontjánál, ekkor rendezték meg ugyanis az egyesület frissen útjára indított kezdeményezését, az első alkalommal megrendezett sportfesztivált. A legkisebbektől egészen az idősebb korosztályig mindenki megtalálhatta a neki legjobban tetsző mozgásformát, elfoglaltságot.

A házigazda egyesület vezetője, shihan Zsiga Zsolt elmondta, hogy szeretnének hagyományt teremteni a programból és a következő években is folytatni. A lelkesedés megvan hozzá, hiszen előzetesen 300-nál is többen töltötték ki a jelentkezési lapokat, akik többek közül zumba-, aerobik-, vagy karate bemutatót is láthattak, de erős emberek is érkeztek, hogy lenyűgözzék teljesítményükkel a vendégeket.

A rendezvény megnyitóján, a vendégek köszöntését követően először Kivés Zoltán önkormányzati helyettes államtitkár szólt az egybegyűltekhez, aki korábban szintén karatézott, sensei rangot szerzett, III. danos mesterként és Európa-bajnokként zárta karrierjét. Mint mondta, örömmel fogadta el a meghívást, hiszen számos emlék köti őt ide egykori sportága révén.

– Úgy gondolom, a sport egy nagyon fontos dolog az életünkben, hiszen sokat tehetünk általa egészségünkért és családunkért. A sportnak emellett, és itt most nem feltétlenül csak az élsportra, hanem a tömegsportra is gondolok, van egy olyan közösségformáló ereje, amire a mai társadalomban nagyon nagy szükség van. Manapság, amikor eltávolodunk egymástól, a sport az egyik legnagyobb összetartó erő – hangsúlyozta köszöntőjében.

Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán elmondta, hogy véleménye szerint, amit Zsiga Zsolt mutat, az példaértékű a városban, hiszen a fiataloktól az idősebbekig mindenkit meg tud mozgatni vagy meg tud szólítani.
– Úgy gondolom, hogy őt mindenki elismeri a szakmában, az a munka, amit ő már felmutatott és többeknek átadott, példaértékű. Örülök, hogy a sportszeretők, mozogni vágyók itt vannak ma Orosházán – tette hozzá.

Ezt követően maga Zsiga Zsolt is szólt néhány szót az egybegyűltekhez, ismertette velük a menetrendet, valamint arra is bátorította a vendégeket, hogy próbáljanak ki minél több leehetőséget, új dolgokat a program során. A résztvevők és a foglalkozásokat vezető edzők, szervezők ezután egy csoportképre is összeálltak, majd mindenki elindult a saját maga által legérdekesebbnek gondolt sportágakat vagy lehetőségeket kipróbálni.

Volt lehetőség alakformáló aerobik edzésre, csatlakozhattak a zumbacsoporthoz, kipróbálhatták a konditerem eszközeit vagy akár egy erőnléti és önvédelmi edzést, de részt vehettek egészségügyi méréseken, valamint sport- és életviteli tanácsadáson is. A rendezvényt egy közös ebéd is színesítette. A résztvevők bíznak benne, hogy jövőre újra találkozhatnak és ismét közös edzésekkel színesíthetik majd a tavaszt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.