- hirdetés -

Hétvégén írtuk meg, hogy nem akármilyen sikert ért el a Táncsics Mihály Gimnázium kosárlabdacsapata. A fiatalok, edzőjük Németh István felkészítésével megnyerték a megyei diákolimpia döntőjét, ami annyit jelent, hogy pár héten belül az ország legjobb középiskolai csapatai között bizonyíthatnak.

A sportág megyei diákolimpiája egy évről évre elérhető lehetőség az ország minden általános- és középiskolája számára. A megmérettetéseken olyan jelentkezők vagy játékosok vehetnek részt, akik nem rendelkeznek a Magyar Kosárlabda Szövetség versenyengedélyével. Ez persze nem jelenti azt, hogy a játékosok egy része híján lenne a tapasztalatnak. A Táncsics Mihály Gimnázium csapatát Németh István készítette fel a fordulóra, aki így a tenisz után egy újabb sportágban ért el sikereket tanítványaival.

– Az elmúlt évek során is többször próbálkoztunk, de eddig nem sikerült megnyernünk a megyei fordulót. Mindig a békéscsabai Andrássy gimnázium volt a legnagyobb ellenfelünk, ahol a gyerekek többségének azért megvolt az egyesületi szinten szerzett tapasztalata még általános iskolás korukból. Ha abba is hagyták a versenyszerű sportot, mindig a megyei diákolimpián vagy városi bajnokságokban kamatoztatták az ott tanultakat.

Tőlük eddig minden évben kikaptunk, de most végre átléptük ezt a határt. Nagyon büszke vagyok a tanítványaimra, hiszen nagyon ügyesen, szívvel-lélekkel játszottak, szorgalmasan készültek és az edzéseken mutatott hozzáállásukkal is nagyon elégedett voltam – nyilatkozta büszkén Németh István.

Mindegyik évfolyam képviseltette magát legalább 1 fővel a csapatban (Fotó: iskola)

Az iskola csapatának a gerincét a végzős, 12. osztályos diákok alkották, de minden évfolyam képviseltette magát. Az országos diákolimpiai döntőt március 31. és április 2. között rendezik majd Kecskeméten, 20 csapat részvételével (az összes megyei bajnok és a rendező iskola csapata).

A fiatalok edzője hozzátette, hogy több helyen középiskolás vagy felnőtt szinten is rendeznek megyei bajnokságokat, ahol a versenyengedéllyel nem rendelkező gyerekek is indulhatnak, így nem lesz könnyű dolguk.

– Számunkra már nagyon nagy dolog az, hogy bejutottunk a döntőbe, a hab a torán viszont az lenne, ha sikerülne meccseket nyernünk. Sokan képzettebbek lesznek nálunk, de ahogy most sikerült, tényleg szívvel-lélekkel kivívni a döntőben való részvételt, úgy most is bízom benne, hogy helyt fogunk állni – mondta.

A győzelmet és a továbbjutást a gimnázium következő diákjai vívták ki:
Gelegonya Bence (9/8)
Fejes Ádám (10/8)
Molnár Márk (11.A)
Vörös Csongor (11.C)
Bolla Márton (11/8)
Barta Levente (12.C)
Fábián Balázs (12.D)
Jancsik Barnabás (12/8)
Jancsik Bendegúz (12/8)
Németh Marcell (12/8)
Németh Balázs (12/8)
Pukánszki Barnabás (12/8)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.